Basisopleiding duurzaamheid

Basisopleiding Duurzaamheid

Altijd al een carrièreswitch willen maken naar duurzaamheid of wil je meer kennis op doen in maatschappelijk verantwoord ondernemen? Dit is jouw kans!

Meld je aan!


200+

Tevreden klanten

63+

Overheden & Gemeenten

750+

Bedrijven

Basisopleiding Duurzaamheid

Altijd al een carrièreswitch willen maken naar duurzaamheid of wil je meer kennis op doen in maatschappelijk verantwoord ondernemen? Dit is jouw kans!


Na jarenlang advies te hebben gegeven aan organisaties en overheden willen we namelijk als DDA onze expertise en ervaring met jou gaan delen! Met onze basisopleiding duurzaamheid nemen we je mee in de belangrijkste thema’s in duurzaamheid, zoals de milieu-, sociale- en maatschappelijke aspecten. Naast de theorie gaan we ons ook focussen op het toepassen van deze kennis in de praktijk, zodat je ook daadwerkelijk impact kunt maken.


Er is plek voor maximaal 20 personen, dus meld je snel aan! 


*Graag willen wij studenten ook de mogelijkheid bieden om deel te nemen. Ben je bijna afgestudeerd en heb je interesse om deel te nemen? Dan kijken wij graag samen naar de mogelijkheden! Meld je aan via het aanmeldingsformulier op deze pagina en vermeld hierin dat je student bent. Dan nemen we contact met je op!

Meld je aan!

Onderwerpen

Tegenwoordig is duurzaamheid geen keuze meer voor een organisatie. Bedrijven moeten in veel gevallen verplicht gaan communiceren over de manier waarop zij duurzaamheid hebben geïntegreerd. Daarnaast vraagt ook de maatschappij om actie en gaan de ontwikkelingen in duurzaamheid ontzettend snel.


Tijdens 2 ochtenden nemen we je op een interactieve- en speelse wijze mee in verschillende thema’s. We bespreken onder andere de nieuwste wetgeving en basistermen met betrekking tot duurzaamheid. Hierbij maken wij gebruik van verschillende praktijkvoorbeelden. Aan het einde van deze opleiding heb je een idee van hoe jij een organisatie kan helpen met verduurzamen of kunt aanzetten tot actie.

1e ochtend:

  • Waarom MVO?
  • Wat zijn algemene richtlijnen en certificeringen in de wereld van MVO?
  • Wat zijn de Sustainable Development Goals?
  • Wet en regelgeving binnen duurzaamheid
  • Wat zijn CO2-emissies?

2e ochtend:

  • Een nulmeting creëren van de organisatie en de stappen naar een MVO strategie
  • Gedrag en communicatie
  • Het stellen van concrete doelen aan de hand van de Sustainable Development Goals
  • Het opstellen van een concreet actieplan

Eindresultaat

Door de training ben je op een leuke en interactieve wijze op de hoogte gesteld van de verschillende thema’s en richtlijnen van duurzaamheid. Maar belangrijker; je weet hoe je deze kennis kunt toepassen binnen een organisatie. 

Voor wie?

Voor iedereen die geïnteresseerd is in duurzaamheid, vanuit je passie of je functie. Het is een instapcursus waarbij we je in 2 ochtenden meenemen in de wereld van duurzaamheid.


*Graag willen wij studenten ook de mogelijkheid bieden om deel te nemen. Ben je bijna afgestudeerd en heb je interesse om deel te nemen? Dan kijken wij graag samen naar de mogelijkheden! Meld je aan via het aanmeldingsformulier op deze pagina en vermeld hierin dat je student bent. Dan nemen we contact met je op.

Basiscursus duurzaamheid 1
Basiscursus duurzaamheid 1

Wat andere cursisten zeggen over De Duurzame Adviseurs

Locatie is top! Trainers allebei zeer kundig, leerstof top.
Dave van Schaijk
Dave van Schaijk - Power-ed

Vele geleerd over de opbouw van SDG's binnen MVO-/ Duurzaamheidsbeleid, prettige presentatie!

Wichert Droppers
Wichert Droppers - REMONDIS Nederland B.V.
Enthousiasme en passie, dat straalt er overal vanaf!
Daniël Gorter - DDA

Datum

8 en 29 februari 2024*

*minimum aantal deelnemers vereist

Kosten

€ 1250,- ex. Btw per persoon

Tijd

  9:00 – 12:00 uur

Locatie

Seats2meet Utrecht CS

De trainers

Marcella Mekenkamp

Marcella Mekenkamp

Adviseur Duurzaamheid

Caspar Hillebrand

Team Manager

Meld je hier aan of vraag om meer informatie!