Circulair inkopen en aanbesteden

Wil je aan de slag met circulariteit en dit toepassen in een inkoopbeleid of aanbestedingen? En wil je ambitieuze, maar haalbare eisen of doelen stellen? De afgelopen 10 jaar hebben wij veel ervaring opgedaan in het opstellen van een praktisch en goed implementeerbaar inkoopbeleid. 

Vraag een offerte aan

800+

Opdrachtgevers

63+

Overheden & Gemeenten

750+

Bedrijven

Waarom circulair inkopen en aanbesteden? 

Veel overheden hebben een Green Deal ondertekend om MVI-criteria op te stellen voor duurzaam inkopen. Hierbij is circulariteit ook meegenomen. De Rijksoverheid heeft als ambitie gesteld om het gebruik van primaire grondstoffen in 2030 met 50% te verminderen en in 2050 geheel circulair te zijn. Hoe gaat jouw organisatie dit meenemen in circulair inkopen en aanbesteden? En hoe ziet onze begeleiding eruit? 

Stagiair Cas achter computer

Bij circulair inkopen en aanbesteden is het van belang om op een andere manier te kijken naar beide je afval en inkoopstromen. Veel afval kan namelijk worden voorkomen door anders in te kopen. Strategieën kunnen variëren van praktische oplossingen om kringlopen te sluiten tot nieuwe businessmodellen. Kun je een product modulair inkopen waardoor je onderdelen makkelijker kunt vervangen en afvalstromen beter kan scheiden? Kun je producten als service afnemen om zo de verantwoordelijkheid over kwaliteit en levensduur bij de producent te laten? De basis is een ambitie en de daarbij horende doelstellingen. Vanuit deze basis ontwikkelen we een inkoopplan of aanbesteding gebaseerd op haalbaarheid en risico's. 


Wij werken altijd met klanten op basis van het DDA-model: Data, Drive, Actie. Dit betekent dat wij niet een checklist willen afvinken, maar met oplossingen komen die echt een verschil kunnen maken. Wij leveren maatwerk af, waarbij wij altijd een stap meer zetten en door onze brede kennis met verfrissende ideeën komen.

Wat onze klanten over ons zeggen:

De Duurzame Adviseurs heeft ons met deskundig advies geholpen bij het binnenhalen van een grote aanbesteding. Van circulariteit tot internationale sociale voorwaarden, ze droegen voor alles creatieve duurzame oplossingen aan. Julian van Zwienen 

Axians

De werkwijze van De Duurzame Adviseurs vond ik leuk, helder en informatief. Nu wij (in no time) gecertificeerd zijn helpen De Duurzame Adviseurs ons nog steeds door de meetings van hun stichting ‘Nederland CO2 Neutraal’.Tanja Kieboom

Voestalpine GmbH

De Duurzame Adviseurs hebben een zeer proactieve houding. Tijdens de samenwerking krijgen we als bedrijf het gevoel dat we het ook echt samen doen. Ze weten ons te enthousiasmeren om onze doelstellingen met beide handen aan te grijpen en onze duurzame ambities om te zetten in resultaten.

Rick van de Ruitenbeek

KSP Kunstgras B.V.