Subsidieregeling Verduurzaming MKB (SVM)

Met de SVM-regeling wordt energieadvies en begeleiding maar liefst 80% goedkoper.

Vraag een offerte aan


200+

Tevreden klanten

63+

Overheden & Gemeenten

750+

Bedrijven

EED

Verlaag je energierekening

Een gemiddelde besparing op de energie kosten van maar liefst 23%

EED

80% cashback met de SVM-subsidie

80% cashback met de SVM-subsidie.

EED

Inzichtelijk en pragmatisch

Duidelijk inzicht in energie verbruiken en uitstoot.EED

Wij weten wat werkt

We hebben veel praktijkvoorbeelden en jarenlange ervaring. Al meer dan 10 jaar begeleiden wij ruim 500 bedrijven en overheden!

Subsidieregeling Verduurzaming MKB (SVM)

Goed nieuws! Voor kleine ondernemingen / bedrijfspanden is er vanaf 1 oktober 2021 een nieuwe subsidie beschikbaar. Het gaat daarbij om panden met een maximaal verbruik van 50.000 kWh en 25.000 m³ aardgas per jaar.


De overheid wil mkb'ers ondersteunen met verduurzamen. Daarom geldt per 1 oktober de SVM-regeling van RVO. Hiermee kan jouw bedrijf:

  • Een energieadviseur inhuren voor energieadvies op maat
  • Ondersteuning vragen bij het uitvoeren van de energiebesparende maatregelen

De subsidie voor het energieadvies én het ondersteuningstraject geldt voor 80% van de gemaakte kosten. Er is een beperkt potje beschikbaar, dus wees er snel bij!

Waar moet het advies aan voldoen?

1. Het nemen van verduurzamingsmaatregelen aan het bedrijfspand en binnen de bedrijfsprocessen
2. Hulp bij uitvoering verduurzamingsmaatregelen
3. Het energieadvies moet zijn opgesteld door een energieadviseur van een extern bedrijf zoals De Duurzame Adviseurs.

De regeling is van toepassing voor kleine mkb bedrijven tot 250 werknemers (fte’s) en een jaaromzet van maximaal € 50 miljoen, die:

  • 1 of meer bedrijfspanden hebben of een bedrijfspand (of ruimte daarin) huren en;
  • niet onder de wettelijke energie besparingsplicht vallen. Het bedrijfspand mag dus per jaar niet meer dan 25.000 m3 aardgas(equivalent) en 50.000 kWh elektriciteit verbruiken.

Tot deze groep behoren dan ook vooral relatief kleine locaties met een eenvoudig opzet van het pand, maar wel met een redelijk bespaar potentieel.

energiestromen

Belangrijk om te weten

De subsidiëring bedraagt 80% van de gemaakte kosten aan advies en ondersteuning per MKB-onderneming per bedrijfspand en bijbehorende bedrijfsvoering. Voor het onderdeel advies geldt een minimum bedrag van € 400 en een maximum subsidie van € 750. Voor de hieropvolgende ondersteuning bij de uitvoering van de maatregelen kan nog meer subsidie worden ontvangen, met een maximum subsidiebedrag van € 2.500 voor het advies en de ondersteuning samen.


Het bedrag is overigens per bedrijfspand dus niet per onderneming. Voor een onderneming met meerdere bedrijfspanden kunnen er dus ook meerdere subsidies worden aangevraagd mits ze aan alle voorwaarden voldoen.


De subsidie kan vanaf 1 oktober worden aangevraagd met behulp van e-herkenning op de website van de RVO. De Duurzame Adviseurs kan hier ook bij ondersteunen. Dat is ook de datum waarop de eerste aanvragen voor de regeling kunnen worden gedaan. Aanvragen kunnen worden gedaan vanaf 1 oktober 2021 tot en met 30 september 2022. Het potje is overigens gevuld met 28,2 miljoen en werkt op volgorde van aanvraag. Wacht dus niet te lang want uit ervaring met eerdere subsidies weten we dat deze snel op kunnen gaan!

Wat onze klanten over ons zeggen:

De diensten van De Duurzame Adviseurs zijn een waardevol steuntje in de rug bij het realiseren van onze ambities. Hun werkwijze vind ik constructief, doelgericht en enthousiasmerend.


Menno van Dijk

Spie Infra

De werkwijze van De Duurzame Adviseurs vond ik leuk, helder en informatief. Nu wij (in no time) gecertificeerd zijn helpen De Duurzame Adviseurs ons nog steeds door de meetings van hun stichting ‘Nederland CO2 Neutraal’.

Tanja Kieboom

Voestalpine GmbH

Geweldig, met eigenlijk simpele formats, veel meer duidelijkheid gekregen en klaargestoomd voor onze her-certificering CO2.
Lia Noordergraaf

Verwaal transport B.V.