- - -Vacature Junior CO2 Adviseur

Kom jij ons team versterken als adviseur?

Starter gezocht: Vacature Junior CO2 Adviseur 

(Per direct beschikbaar!)

Kom jij samen met ons Nederlandse organisaties verduurzamen? Lees dan snel verder. De duurzaamheid transitie kan wat ons betreft niet snel genoeg, we zijn dan ook op zoek naar meer adviseurs. Groei jij met ons mee?


Wie zijn wij?

Met 25 adviseurs zorgen wij ervoor dat organisaties concrete invulling geven aan de doelstellingen uit het klimaatakkoord, en motiveren wij ze een stapje extra te zetten op het gebied van CO2 reductie en Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. Want dat is keihard nodig, toch?! Bij ons geen lange beleidsplannen en geitenwollensokken, met ons model ‘Data, Drive & Actie’ zorgen we voor inzicht, enthousiasme en zetten wij bedrijven aan om te veranderen. Kortom, bij DDA heb je positieve impact! Dit doen we in een grote diversiteit aan sectoren en van grote multinationals en overheden tot familiebedrijven. Onze ambitie is groot, met het bereik van onze stichting Positieve Impact inspireren we Nederland mee te gaan in de transitie naar een duurzame maatschappij. 


Jouw rol in het team

Binnen het CO2 team van DDA ga je organisaties begeleiden bij het toekomstbestendig maken van hun organisatie. Je bent projectleider, expert, aanspreekpunt en motivator in één. Een uitdagende rol die je bij verschillende klanten zal bekleden.


Wij starten een traject met een kennismaking en het uitvoeren van een CO2-footprint, vanuit daar gaan we samen met het projectteam aan de slag met het bepalen van maatregelen en doelstellingen. Deze onderdelen verankeren we binnen de organisatie als CO2-managementsysteem. De organisatie heeft de keuze om dit ook nog door te trekken tot certificering voor bijvoorbeeld de CO2-Prestatieladder. Een praktisch en leuk traject! Bij De Duurzame Adviseurs geen rapporten die onder in de la verdwijnen, maar concrete actieplannen die ervoor zorgen dat duurzaamheid echt geïntegreerd wordt in de gehele bedrijfsvoering.


Jij zorgt met enthousiasme voor een actiegerichte mindset bij de klant. Wij geloven erin dat inzicht en bewustwording middelen zijn om ons doel te bereiken, namelijk impact maken bij klanten.


Jouw taken en verantwoordelijkheden

De 5 hoofdtaken van een adviseur bij DDA:
1. Bedenkt creatieve duurzame oplossingen en geeft advies;
2. Stelt rapportages op naar aanleiding van de klantwens;
3. Ondersteunt de klant bij het in praktijk brengen van het advies (implementatie);
4. Zorgt voor een goede bedrijfsreputatie en is een excellente relatiebeheerder;
5. Ontwikkelt zichzelf, zowel persoonlijk en als adviseur qua vakkennis en competenties.


Binnen ons dynamische team is er veel ruimte voor ontspanning, vitaliteit en ontwikkeling. Verwacht bedrijfsuitjes, samen sporten met collega’s, veel ruimte om eigen ideeën uit te werken en zo samen met je collega’s te bij te dragen aan de groei van onze toffe organisatie.


Jouw vaardigheden & ervaring

Naast je kennis over duurzaamheid, zijn je taken voornamelijk mens-georiënteerd, wij vinden het belangrijk dat je beschikt over uitstekende sociale vaardigheden. Een goede dosis organisatiesensitiviteit komt ook zeer van pas. Verder zijn enthousiasme en positieve energie een vereiste om bij ons te kunnen werken. Wat we ook graag terugzien:


 • Een passie voor duurzaamheid;
 • Minimaal een Bachelor of Master in business en/of daaraan gerelateerde studie, een focus op duurzaamheid heeft onze voorkeur;
 • Beschikbaarheid voor minimaal 28 uur;
 • DDA mindset;

En wat krijg je daar allemaal voor terug?

 • Marktconform salaris;
 • Bonus bij behalen target;
 • Telefoon en laptop van de zaak;
 • Indien gewenst een auto van de zaak (elektrisch) of een mobiliteitskaart;
 • Flexibele werktijden;
 • Gave teamuitjes en teamactiviteiten;
 • Personal training en veel aandacht voor vitaliteit;
 • Unieke pensioenregeling (geen eigen bijdrage);
 • De kans om Nederland te verduurzamen samen met gezellige collega’s!

Word jij hier enthousiast van? 

Mooi! Dan leren we je graag kennen! Stuur jouw CV en korte motivatie naar HR@deduurzameadviseurs.nl en wie weet zien we elkaar snel! Een uitgebreide (formele) sollicitatiebrief hoeft niet, een motivatievideo krijgt extra punten!