Verduurzaming Vastgoed

Veel organisaties hebben de ambitie om te verduurzamen, maar hoe pak je zoiets aan? 

Vraag een offerte aan


200+

Tevreden klanten

63+

Overheden & Gemeenten

750+

Bedrijven

EED

Alle expertise onder 1 dak

Van een routekaart tot vastgoedbeleid tot het vaststellen van gebouwlabels.

EED

Meer dan 25% energie en kostenreducties

Energiebesparing wordt ineens leuk door de bijkomende kostenreductie.

EED

Inzichtelijk en pragmatisch

Duidelijk inzicht in energieverbruiken en uitstoot.EED

Wij weten wat werkt

We hebben veel praktijkvoorbeelden en jarenlange ervaring. Al meer dan 10 jaar begeleiden wij ruim 500 bedrijven en overheden!

Verduurzaming vastgoed

Veel organisaties hebben de ambitie om te verduurzamen, maar hoe pak je zoiets aan? Het energieverbruik van de vastgoedportefeuille is bij veel organisaties verantwoordelijk voor een groot deel van de CO2-footprint én het energieverbruik. Daarnaast zijn er verschillende typen regelgeving welke energiebesparende maatregelen verplicht stellen. Denk aan de informatieplicht en verplicht energielabel C voor kantoren in 2023. Wij hebben de ervaring en expertise om op de grote lijnen te ondersteunen in het opstellen van beleid, bijvoorbeeld in de vorm van een routekaart, tot advies op gebouwniveau. Bijvoorbeeld door het opstellen van een energielabel of het uitvoeren van een energiescan. Hiermee zijn we een allround adviesbureau!


De Duurzame Adviseurs heeft ervaring met zowel bedrijven als overheden. Met onze formats gaat het opstellen van een verbruiksmanagementsysteem een stuk sneller. Met dit systeem wordt het voldoen aan wetgeving als de informatieplicht en EED veel gemakkelijker (en dus goedkoper). Ook wordt energie besparen een stuk eenvoudiger. Dit zorgt niet alleen voor een lagere footprint, maar ook voor structureel lagere verbruikskosten.

Wat kun je doen om je vastgoed te verduurzamen?

1. Nemen van energiebesparende maatregelen
2. Duurzame opwekking van energie
3. Duurzame renovatie/nieuwbouw 
Basisopleiding duurzaamheid

Wij helpen jouw organisatie bij:

- Vaststellen gebouwlabels en routekaart om te komen naar label A of C

- Voldoen aan de Informatieplicht en EED

- Uitvoeren van een vastgoed energiescan

- Analyseren van het huidige energieverbruik

- Identificeren van besparingsmogelijkheden binnen de vastgoedportefeuille, van een MJOP naar een DMJOP (Duurzame Meerjarige onderhoudsplanning).

- Aanvragen van subsidies (EIA, MIA, SDE++)

- Routekaart (gemeentelijk) vastgoed. 

Wat onze klanten over ons zeggen:

De diensten van De Duurzame Adviseurs zijn een waardevol steuntje in de rug bij het realiseren van onze ambities. Hun werkwijze vind ik constructief, doelgericht en enthousiasmerend.


Menno van Dijk

Spie Infra

De werkwijze van De Duurzame Adviseurs vond ik leuk, helder en informatief. Nu wij (in no time) gecertificeerd zijn helpen De Duurzame Adviseurs ons nog steeds door de meetings van hun stichting ‘Nederland CO2 Neutraal’.

Tanja Kieboom

Voestalpine GmbH

Geweldig, met eigenlijk simpele formats, veel meer duidelijkheid gekregen en klaargestoomd voor onze her-certificering CO2.
Lia Noordergraaf

Verwaal transport B.V.