De CSRD-kickstart 

13+ jaar

Aan kennis, ervaring en expertise opgedaan

1500+

Samenwerkingen op het gebied van duurzaamheid

Wil je beginnen met de CSRD* of krijg je vragen van klanten over dit onderwerp, maar weet je niet waar je moet beginnen? Vraag je je af wie je bij het proces moet betrekken, wat je al doet en wat er nog nodig is om aan de CSRD te voldoen? 


Dan is onze CSRD-kickstart precies wat je nu nodig hebt. 

Ik wil meer weten!

Korte introductie CSRD verplichting

*De CSRD heeft een grotere reikwijdte dan de NFRD (Non-Financial Reporting Directive) en is verplicht voor alle Europese organisaties die voldoen aan 2 van de volgende 3 criteria:  

  • Een omzet van meer dan € 50 mln. 

  • Een balanstotaal van meer dan € 25 mln. 

  • Meer dan 250 FTE. 

Daarbij dienen ook alle beursgenoteerde bedrijven in Europa te voldoen aan de CSRD-verplichting. 

Met de CSRD-kickstart zorgen wij ervoor dat jouw organisatie binnen 6 weken: 

  • weet wat de CSRD inhoudt en wat dit van jouw organisatie vraagt; 
  • een CSRD-projectteam heeft staan met daarin alle belangrijke interne stakeholders; 

  • een overzicht heeft van alle CSRD-thema’s die belangrijk zijn voor jouw organisatie; 

  • weet wat de organisatie doet en nog moet doen om aan de CSRD te voldoen; 

  • een pragmatisch stappenplan heeft om te voldoen aan de CSRD. 

null

De Duurzame Adviseurs & CSRD

Al meer dan 15 jaar begeleiden wij met veel passie bedrijven en overheden bij het verduurzamen van hun organisaties. Met de komst van de CSRD moesten ook wij even de tijd nemen om te bepalen hoe we bedrijven hier echt goed mee kunnen helpen. 


Na vele uren zelfstudie, het volgen van diverse trainingen en seminars, en het interviewen van talrijke experts, zijn we erin geslaagd een werkwijze te ontwikkelen. Hierdoor kan iedereen, zoals men van ons gewend is, op een eenvoudige en pragmatische wijze starten met de CSRD. 

Wil je voldoen aan de CSRD of voorbereid zijn op vragen vanuit de markt? Wil je weten hoe de CSRD voor jouw organisatie kan werken? Zet dan nu de eerste stap! 

Onze aanpak

De 6 weken durende CSRD-kickstart voeren wij uit in 3 stappen: 


Stap 1: Formeren CSRD-team en kick-off

We beginnen met het samenstellen van een CSRD-team. Dit team bestaat uit medewerkers binnen de organisatie die een belangrijke rol spelen in het CSRD-proces. Vervolgens organiseren we een gezamenlijke kick-off met het CSRD-team. 


Stap 2: Workshop waardeketen, stakeholders en datastudie

Na de kick-off plannen we een workshop met het CSRD-team om de waardeketen te analyseren en inzicht te krijgen in de stakeholders. Daarnaast starten we een datastudie om al het beschikbare MVO-materiaal binnen de organisatie te inventariseren. Deze workshop en datastudie, gecombineerd met onze ervaring, brengen precies in kaart wat jullie al doen, wat jullie nog moeten doen, en welke extra stappen jullie kunnen nemen om uit te blinken in duurzaamheid. 


Stap 3: Interactieve sessie met CSRD-team en directie
Tijdens een interactieve sessie met het CSRD-team en de directie presenteren we de resultaten van ons onderzoek. Vervolgens ontwikkelen we samen een meerjarenplan dat gedragen wordt door de hele organisatie en aansluit bij de ambitie van de organisatie. 


Vanaf dit punt kunnen jullie zelfstandig aan de slag. Indien gewenst kunnen wij helpen met de volledige implementatie of met specifieke onderdelen. Ook ondersteunen we graag bij de samenwerking met je accountant. Altijd op een eenvoudige en pragmatische wijze. 

Basisopleiding duurzaamheid

De afgelopen 15 jaar hebben we vele honderden bedrijven en overheden begeleid bij het opzetten en succesvol implementeren van hun duurzaamheidsstrategie.  

 

Een greep uit de bedrijven die wij begeleiden met de CSRD: 

Wil jij meer weten over de CSRD-kickstart of direct een offerte aanvragen? Neem dan contact op!