arrow_drop_up arrow_drop_down

CO2-Footprint

Inzicht in je energieverbruiken en CO2-uitstoot 

200+

Tevreden klanten

80+

Seminars & Webinars georganiseerd

100%

Van de audits gehaald

Uniek ontwikkeld format

Voldoet aan de internationale ISO 14064-1 norm en het GHG protocol. 

Inzichtelijk en pragmatisch

Duidelijk inzicht in je totale uitstoot en verbruiksstromen. 

Concreet plan van aanpak

Naast een footprint stellen we ook een compleet plan van aanpak op zodat je direct kan beginnen met reduceren!

100% Garantie en een vaste prijs

Zoals je van ons gewend bent. Wij vinden dat je alleen moet betalen voor resultaat.

Heldere formats voor het voldoen aan de vereisten vanuit de norm. No nonsens en praktische inslag met ideëen en voorbeelden hoe de CO2-PL te implementeren binnen je eigen organisatie.

Oscar van Zwieten - Coöperatie Masternate BA 

Wat is je CO2-Footprint en waarom is het zo belangrijk?

Inzicht in je energieverbruiken en CO2-uitstoot is de basis om vervolgens deze te kunnen reduceren.  Met een CO2-footprint krijg je inzicht in de scope 1 en 2 emissies van jullie organisatie. Denk hierbij aan gas, brandstof, elektra, zakelijke kilometers en vliegreizen. Deze hoeveelheden ofwel verbruiken worden door ons omgerekend naar CO2. Dit doen we op basis van de landelijke CO2 emissiefactoren. 

Het is uiterst belangrijk dat deze nulmeting goed wordt uitgevoerd. Dit uitgangspunt wordt namelijk gebruikt als referentie voor de doelstellingen en op basis hiervan kunnen er effectieve maatregelen worden opgesteld.  Alleen op deze manier kan je bouwen en werken vanuit een betrouwbare basis. 


Het mooie van CO2-reductie is dat het een flinke kosten reductie kan opleveren. Besparen op energie is namelijk ook besparen op kosten! 

Wat kan je allemaal verwachten?

Inzicht in CO2-uitstoot en verbruik

Voor elke vorm van begeleiding hebben wij een passend advies. Zo kan je bijvoorbeeld kiezen voor ons coachingspakket. Je voert dan zelf alle acties uit maar geniet van maximale ondersteuning van ons. We delen al onze kennis tijdens een kick-off meeting, leveren handige formats aan en fungeren als helpdesk tijdens het gehele traject. Dit doen we net zolang tot het certificaat daadwerkelijk bij jullie aan de muur hangt.


Voor veel van onze klanten kost dit echter nog teveel eigen tijd. Dit snappen we, je hebt het immers al druk genoeg. Daarom kunnen we je ook zoveel mogelijk ontzorgen. Hierbij voeren wij alle acties uit en stellen we een effectief en concreet CO2-Prestatieladder dossier voor je op. Hierdoor kan jij je richten op waar het om draait: CO2-reductie. Maximaal resultaat met een minimale inspanning! 

Concreet plan van aanpak voor reductie

Inzicht is stap 1. Uiteraard willen jullie ook aan de slag met CO2-reductie. Daarom  stellen we bij iedere CO2-footprint een concreet plan van aanpak op. Hierin kijken we vooral naar het laag hangende fruit. De besparingen die eenvoudig te realiseren en snel terugverdiend zijn. 


Ook hebben wij een groot netwerk van bedrijven die jullie kunnen helpen om CO2 te reduceren of zelfs compenseren. Daarmee helpen we je graag verder door de juiste contacten te leggen.

100% garantie & vaste prijs

Hoge tarieven, verborgen reiskosten en andere onprettige financiele verrassingen aan het einde van het traject. Dat is helaas hoe het in de advieswereld vaak werkt. 


Wij vinden dat dit anders moet. Daarom werken wij altijd met een vaste prijs en met 100% garantie dat onze CO2-footprint aan alle eisen voldoet. 

Wat onze klanten over ons zeggen:

De diensten van De Duurzame Adviseurs zijn een waardevol steuntje in de rug bij het realiseren van onze ambities. Hun werkwijze vind ik constructief, doelgericht en enthousiasmerend.


Menno van Dijk

Spie Infra

De werkwijze van De Duurzame Adviseurs vond ik leuk, helder en informatief. Nu wij (in no time) gecertificeerd zijn helpen De Duurzame Adviseurs ons nog steeds door de meetings van hun stichting ‘Nederland CO2 Neutraal’.

Tanja Kieboom

Voestalpine GmbH

Geweldig, met eigenlijk simpele formats, veel meer duidelijkheid gekregen en klaargestoomd voor onze her-certificering CO2.
Lia Noordergraaf

Verwaal transport B.V.

Wij maken gebruik van cookies