De CO₂-footprint van jouw organisatie

Met een CO₂-Footprint krijg je inzicht in de CO₂-uitstoot van jouw organisatie. Hoe wij dit voor jou inzichtelijk maken lees je op deze pagina.

Vraag een offerte aan!


800+

Opdrachtgevers

63+

Overheden & Gemeenten

750+

Bedrijven

Uniek ontwikkeld format

Voldoet aan de internationale ISO 14064-1 norm en het GHG protocol. 

Inzichtelijk en pragmatisch

Duidelijk inzicht in je totale uitstoot en verbruiksstromen. 

Co​​​​n​​​​c​​​​reet plan van aanpak

Naast een footprint stellen we ook een compleet plan van aanpak op zodat je direct kan beginnen met reduceren!

100% Garantie en een vaste prijs

Zoals je van ons gewend bent. Wij vinden dat je alleen moet betalen voor resultaat.

Wat is je CO2-footprint en waarom is het zo belangrijk?

Inzicht in je energieverbruiken en CO2-uitstoot is de basis om deze vervolgens te kunnen reduceren. Met een CO2-footprint krijg je inzicht in de scope 1 en 2 emissies van jullie organisatie. Denk hierbij aan gas, brandstof, elektra, zakelijke kilometers en vliegreizen. Deze verbruiken worden door ons omgerekend naar CO2. Dit doen we op basis van de landelijke CO2 emissiefactoren.

Het is uiterst belangrijk dat deze nulmeting goed wordt uitgevoerd. Dit uitgangspunt wordt namelijk gebruikt als referentie voor de doelstellingen en op basis hiervan kunnen er effectieve maatregelen worden opgesteld. Alleen op deze manier kan je bouwen en werken vanuit een betrouwbare basis.
Stagiair Cas achter computer

Wat kan je allemaal verwachten?

Concreet plan van aanpak

Inzicht is stap 1. Uiteraard willen jullie ook aan de slag met CO₂-reductie. Daarom  stellen we bij iedere CO₂-footprint een concreet plan van aanpak op. Hierin kijken we vooral naar het laag hangende fruit. De besparingen die eenvoudig te realiseren en snel terugverdiend zijn. 


Ook hebben wij een groot netwerk van bedrijven die jullie kunnen helpen om CO₂ te reduceren of zelfs compenseren. Daarmee helpen we je graag verder door de juiste contacten te leggen.

100% garantie & vaste prijs

Hoge tarieven, verborgen reiskosten en andere onprettige financiële verrassingen aan het einde van het traject. Dat is helaas hoe het in de advieswereld vaak werkt. 


Wij vinden dat dit anders moet. Daarom werken wij altijd met een vaste prijs en met 100% garantie dat onze CO₂-footprint aan alle eisen voldoet. 

Wat onze klanten over ons zeggen:

De diensten van De Duurzame Adviseurs zijn een waardevol steuntje in de rug bij het realiseren van onze ambities. Hun werkwijze vind ik constructief, doelgericht en enthousiasmerend.
Menno van Dijk

Spie Infra

De werkwijze van De Duurzame Adviseurs vond ik leuk, helder en informatief. Nu wij (in no time) gecertificeerd zijn helpen De Duurzame Adviseurs ons nog steeds door de meetings van hun stichting ‘Nederland CO2 Neutraal’.Tanja Kieboom

Voestalpine GmbH

De Duurzame Adviseurs hebben een zeer proactieve houding. Tijdens de samenwerking krijgen we als bedrijf het gevoel dat we het ook echt samen doen. Ze weten ons te enthousiasmeren om onze doelstellingen met beide handen aan te grijpen en onze duurzame ambities om te zetten in resultaten.

Rick van de Ruitenbeek

KSP Kunstgras B.V.