Heb jij hulp nodig bij de

transitie naar de Circulaire Economie (CE)?

De Duurzame Adviseurs staan uiteraard voor je klaar!

Ja! Ik wil begeleiding bij de transitie naar de Circulaire Economie13+ jaar

Aan kennis, ervaring en expertise opgedaan

1500+

Samenwerkingen op het gebied van duurzaamheid

Organisaties komen de aankomende jaren voor verschillende, impactvolle keuzes te staan op het gebied van duurzaamheid. 


Eén hiervan is de transitie naar de Circulaire Economie (CE). 


Wanneer zet je de eerste stap en wat is dan de juiste stap om te nemen? Wij helpen bedrijven al jaren bij het maken van deze keuzes en bij het verduurzamen van zakelijk Nederland.

Grondstoffenanalyse

Een goede eerste stap is het maken van een grondstoffenanalyse. Door het opstellen van een grondstofstromenanalyse kun je met partners op basis van kwantitatieve inzichten concrete circulaire afwegingen maken.


Bij een grondstoffenanalyse wordt gekeken naar de grondstoffen die bij geleverde diensten en producten worden ingekocht, gebruikt en vrijkomen. Dit geeft meer inzicht in de belangrijkste grondstofstromen om andere keuzes te maken en gesprekken aan te gaan met ketenpartners.


Met deze kennis kun je dus strategische beslissingen nemen om uw bedrijfsvoering te optimaliseren en uw impact op het milieu te verminderen. Daarnaast biedt het tal van zakelijke voordelen. Door het efficiënter gebruiken van grondstoffen worden bijvoorbeeld ook kosten bespaard!

Onze aanpak

We gaan volgens een pragmatische werkwijze aan de slag en beginnen met het samenstellen van een projectteam. Samen met het projectteam organiseren we een kick-off waarin we het team met de neuzen dezelfde kant op krijgen en enthousiasmeren om met circulariteit aan de slag te gaan. Dit is dus het vertrekpunt!


Vervolgens maken we een verdiepende slag tijdens de contextanalyse. Het doel hiervan is om met de juiste mensen in gesprek te gaan om erachter te komen wat er precies gebeurt in de verschillende grondstofstromen. Daarnaast vragen we hier de data uit die als input geldt voor de grondstoffenanalyse.


Tot slot voeren we de grondstoffenanalyse uit en brengen we in kaart hoe de grondstoffen de organisatie binnen komen en hoe deze weer verwerkt worden.


We geven de grondstoffen(verwerking) een classificatie op R-ladder, zodat we kunnen bepalen waar het meest te winnen valt op het gebied van circulariteit.


Het doel hierbij is om te identificeren waar de grootste kansen en uitdagingen liggen, zodat uitkomsten de basis kunnen vormen voor het ontwikkelen van een circulaire strategie en actieplan.

Wat levert het op?

  • Een goed inzicht in hoe je er als organisatie voorstaat met betrekking tot de Circulaire Economie

  • Inzicht in je grondstoffenstromen

  • Een vertrekpunt voor een circulaire strategie

Is het nog niet duidelijk wat de Circulaire Economie voor jouw organisatie betekend en hoe je hier mee aan de slag moet?

Dan kunnen we je ook helpen bij het scherp krijgen daarvan. Dit doen we door middel van onze CE Kickstart.


Tijdens deze workshop nemen we je mee in de wereld van de Circulaire Economie en kijken we wat dit specifiek voor jouw organisatie betekend.


We dagen de deelnemers uit om conventionele denkwijzen te doorbreken en met een circulaire blik naar de organisatie te kijken. Het doel is om zo te bepalen waar de focus moet liggen. 

Denk je dat onze aanpak bij jou past? 

Basisopleiding duurzaamheid

Wat onze klanten over ons zeggen:

De diensten van De Duurzame Adviseurs zijn een waardevol steuntje in de rug bij het realiseren van onze ambities. Hun werkwijze vind ik constructief, doelgericht en enthousiasmerend.

Menno van Dijk

Spie Infra

De werkwijze van De Duurzame Adviseurs vond ik leuk, helder en informatief. Nu wij (in no time) gecertificeerd zijn helpen De Duurzame Adviseurs ons nog steeds door de meetings van Stichting Positieve Impact.

Tanja Kieboom

Voestalpine GmbH

Geweldig, met eigenlijk simpele formats, veel meer duidelijkheid gekregen!

Lia Noordergraaf

Verwaal transport B.V.