Heb jij hulp nodig bij de

Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD)?

De Duurzame Adviseurs staan uiteraard voor je klaar!

Ja! Ik wil samen sparren over begeleiding bij de CSRD13+ jaar

Aan kennis, ervaring en expertise opgedaan

1500+

Samenwerkingen op het gebied van duurzaamheid

MVO en duurzaamheid zal nooit meer hetzelfde zijn..

De komst van de CSRD heeft ervoor gezorgd dat het MVO landschap compleet is veranderd. Niet alleen voor de bedrijven die aan de vereisten van de CSRD moeten voldoen maar ook bedrijven die bijvoorbeeld leveren aan deze bedrijven krijgen te maken met de CSRD. 


Gelukkig hebben wij al meer dan 13 jaar ervaring met het begeleiden van bedrijven met het maatschappelijk verantwoord en duurzaam ondernemen en we kunnen je een ding beloven: ook van de CSRD maken wij een feestje!


En dat spreekt niet voor zich want laten we eerlijk zijn, invulling geven aan 1.100 kpi's, dubbele materialiteit en een contextanalyse.: daar wordt toch niemand blij van? 


Wil jij voldoen aan de CSRD en echt impact maken met onze leuke en pragmatische werkwijze? Neem dan contact op want we vertellen er graag meer over!

De CSRD heeft een grotere reikwijdte dan de NFRD en is verplicht voor alle Europese organisaties die voldoen aan 2 van de volgende 3 criteria:

  • Een omzet van meer dan € 50mln
  • Een balanstotaal van meer dan € 25 mln
  • Meer dan 250 FTE

Daarbij dienen ook alle beursgenoteerde bedrijven in Europa te voldoen aan de CSRD verplichting.

Bekijk een van onze laatste webinars over de CSRD en de laatste ontwikkelingen

De Duurzame Adviseurs staan elke dag klaar om organisaties te helpen verduurzamen. Dat is onze missie en daarom willen we zoveel mogelijk kennis over dit thema delen. 


Bekijk gerust een van onze laatste webinars terug. In dit webinar behandelen we de inhoud van de CSRD en ook de laatste ontwikkelingen. 

Wist je dat wij een speciale werkwijze hebben ontwikkeld zodat iedereen kan voldoen aan de CSRD?

Ook wij moesten ons even goed verdiepen in de CSRD. Er wordt enorm veel gevraagd van bedrijven en hoe kan je dit nou op een leuke en werkbare manier implementeren. Op basis van de werkwijze die we al jaren hanteren bij onze klanten hebben we een aanpak ontwikkeld die, in onze ogen, aansluit bij hoe wij bedrijven willen helpen: op een leuke, pragmatische manier om zo echt impact te maken.


We hebben onze aanpak onderverdeeld in 3 fasen:

1. Bewustwording

2. Strategie

3. Implementatie


Dat klinkt nog niet heel spannend maar we leggen je graag onze complete aanpak persoonlijk uit. 


PS. Je zal je vast afvragen of onze rapporten dan wel door de audit van de accountant komen. Het goede nieuws is dat wij onze werkwijze samen met meerdere accountantskantoren hebben besproken. 

Lees onze blogs over de CSRD

Toename duurzaamheidscertificaten- en richtlijnen: Organisaties zien door de bomen het bos niet meer

Wij geven graag toelichting op een aantal belangrijke certificaten en richtlijnen.

Duurzaamheidsverslaglegging in een stroomversnelling door de nieuwe CSRD-regelgeving

Rapporteren over duurzaamheid, hoe doe je dat eigenlijk? Hoe hou je het relevant? En belangrijker: hoe zorg je ervoor dat je gaat voldoen aan de toekomstige eisen?

Op basis van alle kennis en ervaring die we de afgelopen 13 jaar hebben opgedaan bij vele bedrijven en overheden hebben wij een heel concrete aanpak ontwikkeld.

Denk je dat onze aanpak bij jou past? 

Basisopleiding duurzaamheid

Wat onze klanten over ons zeggen:

De diensten van De Duurzame Adviseurs zijn een waardevol steuntje in de rug bij het realiseren van onze ambities. Hun werkwijze vind ik constructief, doelgericht en enthousiasmerend.

Menno van Dijk

Spie Infra

De werkwijze van De Duurzame Adviseurs vond ik leuk, helder en informatief. Nu wij (in no time) gecertificeerd zijn helpen De Duurzame Adviseurs ons nog steeds door de meetings van Stichting Positieve Impact.

Tanja Kieboom

Voestalpine GmbH

Geweldig, met eigenlijk simpele formats, veel meer duidelijkheid gekregen!

Lia Noordergraaf

Verwaal transport B.V.