CO2-Prestatieladder

Het instrument om significant CO2 te reduceren! Al meer dan 10 jaar begeleiden wij bedrijven en overheden bij het opzetten van een gecertificeerd CO2-management systeem conform de CO2-Prestatieladder.
200+

Tevreden klanten

80+

Seminars & Webinars georganiseerd

100%

Van de audits gehaald

CO2-Prestatieladder formats

Ons unieke format

Door onze formats hoef je alleen nog maar na te denken over wat echt belangrijk is: CO2-reductie!

CO2-prestatieladder netwerk

Netwerk

Onze klanten maken gebruik van elkaars kennis en ervaring bij Stichting Nederland CO2 Neutraal.

CO2-Prestatieladder audit

100% Certificaat garantie

Al onze klanten hebben het certificaat binnen de afgesproken tijd en budget behaald. 

CO2-prestatieladder ervaring

Ervaring

Al meer dan 10 jaar begeleiden wij ruim 500 bedrijven en overheden!

Een korte uitleg over de CO2-Prestatieladder

De CO2-Prestatieladder is de snelst groeiende CO2-reductie tool van Nederland en België. Het helpt bedrijven en overheden bij het reduceren van hun CO2-uitstoot door middel van het implementeren van een effectief CO2-managementsysteem. De CO2-Prestatieladder wordt vaak gevraagd bij aanbestedingen.


De CO2-Prestatieladder bestaat uit 5 niveau's

Niveau 1 en 2 zijn de opstapniveau's. Deze niveau's worden overgeslagen door organisaties om gelijk naar niveau 3 te gaan. Op dit niveau gaat de organisatie aan de slag met de eigen organisatie en de projecten. Bij niveau 4 en 5 wordt de sector en keten er ook bij betrokken.


De norm is daarbij naast de 5 niveau's ook opgedeeld in vier invalshoeken:

A- Inzicht: Het bepalen van de energiestromen en de CO2-footprint

B- Reductie: het ontwikkelen van ambitieuze doelstellingen voor CO2-reductie

C- Transparantie: Structurele communicatie over het CO2-beleid

D- Participatie: Deelname aan initiatieven in de sector op het gebied van CO2-reductie


De Duurzame Adviseurs organiseren regelmatig nieuwe webinars over de CO2-Prestatieladder en alles wat daar mee samen hangt. Deze informatie is vrij toegankelijk via onze Academy.

CO2-Prestatieladder

Een aantal van onze klanten

CO2 reduceren met de CO2-Prestatieladder

CO2-Prestatieladder bedrijven

Al meer dan tien jaar zijn wij dé specialist als het gaat om de systematiek van de CO2-Prestatieladder. Wij vinden het een geweldig instrument om inzicht te verkrijgen in de CO2-uitstoot en om ambitieuze doelstellingen en maatregelen op te stellen om deze te reduceren. Uit de praktijk blijkt dat organisaties die gecertificeerd zijn op de CO2-Prestatieladder 2x sneller CO2 reduceren dan andere organisaties. 


In januari 2021 zijn al meer dan 1000 bedrijven en overheden gecertificeerd en dit aantal blijft dagelijks stijgen. Wil je net als deze organisaties ook actief aan de slag met CO2-reductie? 

De Duurzame Adviseurs

Wij geloven dat het een goede keuze is om hulp in te schakelen bij het behalen van de CO2-Prestatieladder. Wat we vaak meemaken bij bedrijven die het zelf proberen, is dat ze verstrikt raken in de eisen van het 100 pagina dikke handboek van de CO2-Prestatieladder. Dit handboek doet geen uitspraken over de praktijk en brengt ook geen nuances aan in de eisen. Het gevolg is dat er heel veel onnodige uren in het traject gaan zitten. Meestal lukt het behalen van niveau 3 uiteindelijk wel, maar dit kan veel efficiënter en effectiever.


Het behalen van een bepaald niveau op de CO2-Prestatieladder is een uitdaging. Wij zijn ervan overtuigd dat dit een leuke en waardevolle uitdaging is. Het levert winst op voor het bedrijf, onze planeet en de medewerkers. Vraag maar aan onze klanten!

150+

Aanbestedende diensten gebruiken de CO2-Prestatieladder

24.000 tCO2

is er bespaard door middel van circulair inkopen van wegen in 2017/2018

1.000+

bedrijven en overheden hebben het

CO2-Prestatieladder certificaat behaald

De Duurzame Adviseurs zijn een jong en enthousiast team dat ons begeleid heeft met het behalen van het CO2-Prestatieladder certificaat. Deskundigheid en klantvriendelijkheid scoren hoog.

Gert-Jan Alings - Thales Nederland

Voordelen van ons CO2-Prestatieladder advies

  • Haal winst uit duurzaamheid. Veel van onze klanten verdienen geld met effectieve maatregelen.
  • Coaching, complete ontzorging of maatwerk? Bepaal zelf welk type advies bij jou past.
  • Maak je duurzame inspanningen zichtbaar met onze online CO2-Prestatieladder pagina op jouw website.  • Meer dan 300 tevreden klanten. Van MKB tot multinational, van NGO tot overheidsinstelling. 
  • 100% garantie op het behalen van het certificaat op elk gewenst niveau.
  • Vooraf afgesproken vaste prijs inclusief reiskosten. Geen verrassingen achteraf. 

De CO2-Prestatieladder is een alternatief voor de EED (Energie Audit)

Grote bedrijven (meer dan 50 miljoen omzet, 43 miljoen balanstotaal of 250 medewerkers) moeten sinds 2015 voldoen aan de Europese Energie-Efficiency Richtlijn (EED). De CO2-Prestatieladder vanaf niveau 3 geeft een vrijstelling voor deze verplichting. Er is dan geen extra energie onderzoek + reductieplan nodig omdat de CO2-Prestatieladder hier al in voorziet.

Wat onze klanten over ons zeggen:

De diensten van De Duurzame Adviseurs zijn een waardevol steuntje in de rug bij het realiseren van onze ambities. Hun werkwijze vind ik constructief, doelgericht en enthousiasmerend.
Menno van Dijk

Spie Infra

De werkwijze van De Duurzame Adviseurs vond ik leuk, helder en informatief. Nu wij (in no time) gecertificeerd zijn helpen De Duurzame Adviseurs ons nog steeds door de meetings van hun stichting ‘Nederland CO2 Neutraal’.Tanja Kieboom

Voestalpine GmbH

De Duurzame Adviseurs hebben een zeer proactieve houding. Tijdens de samenwerking krijgen we als bedrijf het gevoel dat we het ook echt samen doen. Ze weten ons te enthousiasmeren om onze doelstellingen met beide handen aan te grijpen en onze duurzame ambities om te zetten in resultaten.

Rick van de Ruitenbeek

KSP Kunstgras B.V.

arrow_drop_up arrow_drop_down