Bekijk het wanneer je wilt

Expertinterview veiligheidsladder

Met Nick van Moerkerk en Joost Vaessen


Ongevallen op de werkvloer gebeuren vaak door een gebrek aan veiligheidsbewustzijn. Mede daarom wordt de Veiligheidsladder steeds belangrijker voor Nederlandse bedrijven en organisaties. De meesten zijn gewend om met de VCA-norm te werken: simpel gezegd een checklist met veiligheidsmaatregelen, die je netjes behoort af te vinken. Voldoe je aan alle eisen, dan ben je gecertificeerd. Maar tegenwoordig vindt men - vooral in de bouw en de railinfra - niet enkel de maatregelen zelf, maar juist het bewustzijn omtrent veiligheid steeds belangrijker. Hoe is de veiligheidscultuur binnen een bedrijf? Met enkel de VCA (Veiligheid, Gezondheid en Milieu Checklist Aannemers) is dat namelijk niet te meten.


In dit expertinterview alles over de veiligheidsladder en waarom de Veiligheidsladder steeds belangrijker wordt.


Waarom interessant? 

  • Prorail verplicht bedrijven al vanaf 1 juli 2019 te voldoen aan deze norm
  • Andere grote bedrijven gaan dit ook doen vanaf 2021.
  • Vanaf 1 januari 2022 verplicht vanuit de Governance Code Veiligheid in de Bouw (GCVB)
50%
Bekijk het wanneer je wilt
Je kunt het interview direct bekijken (na aanmelden kom je op de videopagina) of later via de link die je in je mail ontvangt. Wel zo handig :-)
Ik wil dit interview bekijken

Onderstaand een aantal bedrijven die we hebben geholpen

Dit is wat onze klanten zeggen

"De Duurzame Adviseurs hebben Biohorma geholpen bij het vormgeven van het MVO beleid en de MVO jaarverslagen. Ze werken zeer praktisch en klantgericht. Er is bij Biohorma echt een super klus geklaard!"


Jorina Weenink

Biohorma, A Vogel

"De diensten van De Duurzame Adviseurs zijn een waardevol steuntje in de rug bij het realiseren van onze ambities. Hun werkwijze vind ik constructief, doelgericht en enthousiasmerend."


Menno van Dijk 

SPIE

"De DKG-groep, met de keukenmerken Bruynzeel en Keller, is door De Duurzame Adviseurs op een hele prettige en pragmatische wijze geholpen met de implementatie van MVO. De CO2-neutrale keukenproductie en de online MVO-verslagen zijn fantastische resultaten." 

Toine van Rooij 

COO DKG Holding BV