Informatieplicht

Verbruikt je vestiging per jaar vanaf 50.000 kWh elektriciteit of 25.000 m³ aardgas(equivalent)? Dan ben je voor 1 december 2023 verplicht om energiebesparende maatregelen te nemen met een terugverdientijd van 5 jaar of minder.


Je bent dus eigenlijk al te laat maar gelukkig kunnen we nog helpen :)

Vraag een offerte aan


200+

Tevreden klanten

63+

Overheden & Gemeenten

750+

Bedrijven

EED

Alle expertise onder 1 dak

Van een routekaart tot vastgoedbeleid tot het vaststellen van gebouwlabels.

EED

Meer dan 25% energie en kostenreducties

Energiebesparing wordt ineens leuk door de bijkomende kostenreductie.

EED

Inzichtelijk en pragmatisch

Duidelijk inzicht in energieverbruiken en uitstoot.EED

Wij weten wat werkt

We hebben veel praktijkvoorbeelden en jarenlange ervaring. Al meer dan 10 jaar begeleiden wij ruim 500 bedrijven en overheden!

Informatieplicht energiebesparing 2023

De volgende ronde voor het indienen van een rapportage onder de informatieplicht is vóór 1 december 2023.

Lees hieronder wat de informatieplicht is en hoe dit werkt!


De informatieplicht energiebesparing is op 1 juli 2019 in werking getreden na een uitbreiding op de eerdere energiebesparingsplicht. Waar ondernemers voorheen alleen verplicht waren om energiebesparende maatregelen te nemen, kwam daar een meldplicht bij. Die meldplicht houdt in dat ondernemers de overheid moeten informeren over de fase van verduurzaming waarin zij zitten.


Als eerst moet je de overheid informeren over de huidige maatregelen die je bedrijf genomen heeft. Daarna heb je voldaan aan de informatieplicht. Deze stap is onder andere nodig om te monitoren hoeveel procent van de Nederlandse bedrijven bepaalde maatregelen al genomen heeft. Hiermee wordt inzicht gecreëerd in welke relevante maatregelen nog niet zijn uitgevoerd.

 

Vervolgens moet je ook de Erkende Maatregelenlijst energiebesparing van jouw branche gaan realiseren. Dat is de energiebesparingsplicht. Deze lijst bestaat uit diverse maatregelen die voor jouw branche van toepassing zijn. 


Wij kunnen je hierbij helpen! Vraag op deze pagina vrijblijvend een offerte aan! 

Voor wie geldt de Informatieplicht?

Wanneer je vestiging per jaar vanaf 50.000 kWh elektriciteit of 25.000 m³ aardgas(equivalent) verbruikt.

Basisopleiding duurzaamheid

Bekijk hier onze webinar over de informatieplicht

Wat onze klanten over ons zeggen:

De diensten van De Duurzame Adviseurs zijn een waardevol steuntje in de rug bij het realiseren van onze ambities. Hun werkwijze vind ik constructief, doelgericht en enthousiasmerend.


Menno van Dijk

Spie Infra

De werkwijze van De Duurzame Adviseurs vond ik leuk, helder en informatief. Nu wij (in no time) gecertificeerd zijn helpen De Duurzame Adviseurs ons nog steeds door de meetings van hun stichting ‘Nederland CO2 Neutraal’.

Tanja Kieboom

Voestalpine GmbH

Geweldig, met eigenlijk simpele formats, veel meer duidelijkheid gekregen en klaargestoomd voor onze her-certificering CO2.
Lia Noordergraaf

Verwaal transport B.V.