arrow_drop_up arrow_drop_down

CO2-Merchandise

Duurzame communicatie op een originele manier

Maak duurzaamheid leefbaar binnen je organisatie!

Voor De Duurzame Adviseurs is duurzaamheid heel gewoon. Wij zijn er immers dagelijks mee bezig. Toch begrijpen we dat dit niet voor iedereen het geval is. Hoe zorg je er bijvoorbeeld voor dat je medewerkers bewust overgaan op het maken van 'groene' keuzes en hoe draag je bij aan een leuke, effectieve manier van bewustwording?


Bovenstaand zijn twee van de vele vragen die we vaak van onze klanten teruggekoppeld krijgen. Eigenlijk is het antwoord vrij simpel: "Maak medewerkers enthousiast en zorg voor een goede, heldere communicatie."


Om oganisaties bij dit proces te ondersteunen hebben we diverse pakketten ontwikkeld die bijdragen aan een enthousiaste bewustwording onder de medewerkers. Onze pakketten zijn geschikt voor zowel grote als kleine organisaties, opgedeeld in twee thema's: wagenpark en kantoor. 


Van posters met je CO2-footprint, tot stickers bij de lichtknoppen.. Wij hebben overal aan gedacht! Sluiten onze standaard pakketen niet helemaal aan bij je wensen, of wil je een poster op maat? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen! 

Welke thema's hebben we allemaal?

Wagenpark

Toolboxen zijn korte presentaties op locatie, zonder beamer en vaak in kleine groepen. Deze meetings worden vaak gehouden op projectlocaties zelf en zijn bedoeld om kort de focus op duurzaamheid te leggen.


Tijdens een toolbox geven wij het personeel tips om hun eigen CO2 impact op het project te verlagen, bespreken wij de status van de huidige besparing en praten we iedereen kort bij. Deze toolboxen zijn bedoeld als kort communicatie moment om duurzaamheid onder de aandacht te brengen. Herhaling is immers de kracht van de boodschap! 

Presentaties op locatie

Zitten jullie werknemers vooral veel op kantoor (misschien zelfs op verschillende locaties)? De pakketten met het thema "kantoor" zijn ontwikkeld om jullie organisatie te enthousiasmeren over duurzaamheid. Met posters over besparingen op kantoor (scheid het afval, installeer bewegingssensoren en stap over op 100% echte Nederlandse groene stroom) en stickers voor bij lichtknopjes maken we duurzame oplossingen tastbaar. Door de posters op kantoor op te hangen stimuleer je bewustwording en gaat het groene balletje (nog meer) rollen binnen de organisatie. 

Op maat gemaakt

Naast de ' standaard' posters die we hebben ontwikkeld, kunnen we ook posters en andere producten maken over jullie eigen organisatie. Denk hierbij aan een mooi ontworpen poster over de footprint, of helder en aantrekkelijk overzicht van de maatregelen. Op deze manier kan je de posters ook inzetten als interne communicatiemiddel. Een mooie aanvulling op de diverse communicatie eisen van de CO2-Prestatieladder. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden. 

Wat onze klanten over ons zeggen:

De diensten van De Duurzame Adviseurs zijn een waardevol steuntje in de rug bij het realiseren van onze ambities. Hun werkwijze vind ik constructief, doelgericht en enthousiasmerend.


Menno van Dijk

Spie Infra

De werkwijze van De Duurzame Adviseurs vond ik leuk, helder en informatief. Nu wij (in no time) gecertificeerd zijn helpen De Duurzame Adviseurs ons nog steeds door de meetings van hun stichting ‘Nederland CO2 Neutraal’.

Tanja Kieboom

Voestalpine GmbH

Geweldig, met eigenlijk simpele formats, veel meer duidelijkheid gekregen en klaargestoomd voor onze her-certificering CO2.
Lia Noordergraaf

Verwaal transport B.V.

Wij maken gebruik van cookies