DDP44 - Hoe vind je de duurzame droombaan die bij je past? - Marieke Jacobs (Betekenisbaan)

DDP44 - Hoe vind je de duurzame droombaan die bij je past? - Marieke Jacobs (Betekenisbaan)

Heb jij wel eens de vraag aan jezelf gesteld waar jij gelukkig van wordt en waar je energie van krijgt? En heb jij het gevoel dat jouw baan betekenis heeft? Zo ja, top! Zo nee, zou je hier iets aan willen veranderen? Er zijn verschillende manieren om dit te doen. En dit is hoe!

Purpose

Je begint te zoeken naar de eerste P, en die staat voor purpose. Ga op zoek naar wat je raakt. Dit klinkt misschien moeilijk maar dit kan je vinden in kleine alledaagse dingen. Bijvoorbeeld door naar het nieuws te kijken en te voelen wat je boos maakt of juist blij. Wat mis je nog in het werk dat je momenteel doet en wat zou ervoor zorgen dat je vervulling ervaart?

Potential

De tweede P staat voor potential. Wat zijn belangrijke waarden voor jou? Dit kan je zien in keuzes die je maakt of hoe je handelt. Maar ook door erachter te komen waar je goed in bent. Vraag bijvoorbeeld eens aan de mensen om je heen wanneer zij jou het beste in je kracht vinden staan.

En hoe nu verder?

Oké leuk, je hebt alle informatie en nu? De kracht zit nu in een verbintenis leggen in wat je wilt bijdragen en wat jij als persoon daarin kan betekenen. Wil je bijvoorbeeld liever sociale of ecologische impact maken? Of misschien wel een combi van beide? En hoe komen jouw talenten daarin het beste tot zijn recht?

Marieke Jacobs, een expert op het gebied van betekenisvolle banen was deze week bij ons in de studio om antwoord te geven op de prangende vraag: hoe vind je dé baan die bij jou past? Benieuwd om erachter te komen wat jou drijft en motiveert? Dan is aflevering 44 wat voor jou!

De Duurzame Podcast - #44 - Marieke Jacobs - Spotify


De Duurzame Podcast - #44 - Marieke Jacobs -Youtube


Reactie plaatsen