- - - Grondstoffenanalyse

Grondstoffenanalyse

Wil je aan de slag met circulariteit, maar een breder inzicht dan alleen een of meerdere ketens? Wil je weten welke grondstoffen door je organisatie stromen? Dit kunnen wij voor je inzichtelijk maken met een grondstoffen analyse ook wel Material Flow Analysis (MFA) genoemd.

Vraag een offerte aan

800+

Opdrachtgevers

63+

Overheden & Gemeenten

750+

Bedrijven

Wat is een grondstoffenanalyse en wat is het nut?

Bij een grondstoffenanalyse kijken wij naar de stofstromen die door je bedrijf stromen. Dit varieert van stofstromen als CO2, water tot beton. Meer inzicht in de belangrijkste stofstromen levert grote duurzaamheid en financiële winsten op door deze stofstromen slimmer te benutten. Wij helpen graag in het verschaffen van meer inzicht en het opstellen van maatregelen om stofstromen beter te benutten. Hoe ziet onze begeleiding eruit?

Stagiair Cas achter computer
Hoe werkt een grondstoffenanalyse? 


1. Doelstelling en kader

Wij denken mee in het vaststellen van uw doelen en afbakening van de stofstromen analyse.


2. Data verzameling

Vervolgens halen wij data uit statistische bronnen zoals Landelijke Meldpunt Afval (LMA), interviews en indien nodig ook fieldwork.


3. Analyse en verwerking

De data wordt vervolgens verwerkt in onze modellen en uiteindelijk weergeven in een sankey- diagram die in een oogopslag weergeeft wat de grootste stofstromen zijn die er in en uitgaan.


4. Optioneel (Roadmap/beleid)

Vanuit deze kennis heb je een onderbouwing om duurzaamheid- of circulariteit beleid te ontwikkelen. In het ontwikkelen van beleid is het vooral belangrijk om stakeholders te betrekken en motiveren. Wij hanteren het DDA-model: Data, Drive, Actie. Waarbij wij vooral op ons best zijn in het betrekken en bewegen van belangrijke stakeholders.

Wat onze klanten over ons zeggen:

De Duurzame Adviseurs heeft ons met deskundig advies geholpen bij het binnenhalen van een grote aanbesteding. Van circulariteit tot internationale sociale voorwaarden, ze droegen voor alles creatieve duurzame oplossingen aan. Julian van Zwienen 

Axians

De werkwijze van De Duurzame Adviseurs vond ik leuk, helder en informatief. Nu wij (in no time) gecertificeerd zijn helpen De Duurzame Adviseurs ons nog steeds door de meetings van hun stichting ‘Nederland CO2 Neutraal’.Tanja Kieboom

Voestalpine GmbH

De Duurzame Adviseurs hebben een zeer proactieve houding. Tijdens de samenwerking krijgen we als bedrijf het gevoel dat we het ook echt samen doen. Ze weten ons te enthousiasmeren om onze doelstellingen met beide handen aan te grijpen en onze duurzame ambities om te zetten in resultaten.

Rick van de Ruitenbeek

KSP Kunstgras B.V.