arrow_drop_up arrow_drop_down

Wij maken winnende duurzame organisaties

Ben jij klaar voor de eerste stap?

De weg van de winnende duurzame ondernemer

Onze werkwijze


De organisatie wil graag een eerste stap maken met duurzaam ondernemen, maar heeft geen idee waar te beginnen?


Dit horen wij vaak en voor deze organisaties hebben wij een Quickscan en de uitgebreide Nulmeting ontwikkeld. 

Twee methoden waarmee we voor de organisatie in kaart brengen;

 • wat de organisatie al doet,
 • wat het nog zou kunnen doen,
 • wat de organisatie zou moeten.

Onze methoden


Om meer inzicht te verkrijgen bieden wij twee opties aan:


De Quickscan voor bedrijven die snel al een eerste resultaat willen zonder interne betrokkenheid.


De Nulmeting voor de organisaties die met interne betrokkenheid een goede eerste start willen maken om een gedegen duurzaamheidsbeleid op te zetten dat echt wordt gedragen door de organisatie.

De Quickscan

Voor de organisaties die snel inzicht willen hebben.
 • Interviews op locatie met max. 3 belangrijke afdelingen

 • Inzichtelijk hoe duurzaam de organisatie al is a.d.h.v. maximaal 7 voorgeselecteerde belangrijke duurzaamheidsthema’s

 • Eindpresentatie op locatie aan belangrijke betrokkenen. Hierbij wordt ook inzichtelijk gemaakt wat het mogelijke vervolg is naar stap 2.
 

De Nulmeting

Voor de organisaties die echt willen winnen met duurzaamheid.
 • Kick-off aan de op te zetten projectgroep

 • Interviews op locatie met max. 6 belangrijke afdelingen

 • Inzichtelijk hoe duurzaam de organisatie al is (incl. CO2-footprint van de organisatie)

 • Weet wat de verwachtingen zijn van stakeholders

 • Eindpresentatie op locatie aan belangrijke betrokkenen. Hierbij wordt ook inzichtelijk gemaakt wat het mogelijke vervolg is naar stap 2. 

“De Duurzame Adviseurs heeft Biohorma geholpen bij het vormgeven van het MVO beleid en de MVO jaarverslagen. Ze werken zeer praktisch en klantgericht. Er is bij Biohorma echt een super klus geklaard!”

Jorina Weeink - HR Manager Biohorma 

Maar we doen nog veel meer

Nadat de organisatie weet waar het staat en welke acties er nog uitgevoerd kunnen worden, gaan we aan de slag met het formuleren van het beleid. In dit beleid staat precies beschreven wat de ambities van de organisatie zijn, waar de focuspunten liggen én welke acties de organisatie gaat uitvoeren om de gestelde doelen te behalen.


Na de presentatie van de Nulmeting of Quickscan, wordt dit proces besproken en kan de organisatie kiezen voor deze belangrijke vervolgstap. Als een organisatie in eerste instantie voor de Quickscan heeft gekozen, is dit ook het moment dat er een MVO-team wordt opgesteld.

En daar houdt het nog niet bij op

Als er iets is dat we in de afgelopen 8 jaar als organisatieadviseurs hebben geleerd, is het dat organisaties graag opschrijven wat ze doen en wat ze gaan doen, maar daar verder weinig actie aan koppelen. Een jaar na het opschrijven van de acties is er maar weinig gebeurd. Dit heeft te maken met het feit dat er geen gericht plan wordt gekoppeld aan de acties. Af en toe wordt er een maatregel uitgevoerd, vaak omdat dit financieel aantrekkelijk is. Geef ze eens ongelijk, de organisaties die kiezen voor het uitvoeren van deze maatregelen. Máár, er zijn ook organisaties die het anders aanpakken.


De organisaties die vooroplopen, zorgen niet alleen dat de data op orde is. Deze organisaties gaan ook aan de slag met de drive in de organisatie. Ze ondernemen daadwerkelijk actie. Wij hebben dit verwoord in het DDA model: Data, Drive en Actie. Gelijk aan De Duurzame Adviseurs. 

Wat onze klanten over ons zeggen:

De Duurzame Adviseurs hebben Gebr. van der Steen op een praktische wijze in raad en daad gesteund met het behalen van Fira zilver. De persoonlijke en praktijkgerichte aanpak past ons goed en bevelen we u dan ook van harte aan.


Hans van der Steen 

Gebr. van der Steen Bedrijven B.V.

De DKG-groep, met de keukenmerken Bruynzeel en Keller, is door De Duurzame Adviseurs op een hele prettige en pragmatische wijze geholpen met de implementatie van MVO. De CO2-neutrale keukenproductie en de online MVO-verslagen zijn fantastische resultaten.

Toine van Rooij

COO DKG Holding BV

Wij maken gebruik van cookies