arrow_drop_up arrow_drop_down
3 augustus 2018 

Stone Paper in samenwerking met InStock

Bij Instock koken de chefs met producten die normaal gesproken ons bord niet halen. Een briljant concept bedacht door het team bestaande uit Selma, Merel, Bart en Freke. Vier persoonlijkheden met één duidelijke overeenkomst: Zij houden niet van verspilling.

Met eten weggooien gaat het niet alleen om geld of het product zelf, aldus het team. Ook de energie die in de teelt, verpakking, transport, koeling en bereiding van voedsel is gestoken gaat verloren. Uit onderzoek van de FAO (Food and Agriculture Organization) komt naar voren dat wereldwijd elk jaar 1,3 miljard ton voedsel verloren gaat. De Nederlandse consument verspilt zo’n 47 kilo per persoon per jaar aan eten.

Deze producten worden elke ochtend opgehaald met een elektrische food rescue kar bij de AH.

Tevens zeer praktisch materiaal voor een kookboek. Omdat het waterproof is kunnen eventuele spetters van vet of etensresten gewoon met water van de bladzijde worden geveegd.

Over de schrijver
Het is mijn persoonlijke missie om duurzaamheid leuk en leefbaar te maken tot iedere laag van de organisatie. Daarnaast draag ik graag mijn steentje bij om duurzaamheid van zijn grijze-wollen-sokken imago af te helpen.
Reactie plaatsen

Wij maken gebruik van cookies