Vacature Accountmanager MVO  

Accountmanager MVO bij De Duurzame Adviseurs

Vacature | Accountmanager MVO  

Kom jij samen met ons Nederlandse organisaties verduurzamen? Wil je bedrijven stimuleren en de tools geven om Maatschappelijk Verantwoord te Ondernemen? Lees dan snel verder. De duurzaamheid transitie kan wat ons betreft niet snel genoeg. Groei jij met ons mee?  

 

Wie zijn wij?  

Met inmiddels bijna 30 adviseurs zorgen wij ervoor dat organisaties concrete invulling geven aan de doelstellingen uit het klimaatakkoord, en motiveren wij ze een stapje extra te zetten op het gebied van CO2-reductie en Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. Want dat is keihard nodig, toch?! Bij ons geen lange beleidsplannen en geitenwollensokken, met ons model ‘Data, Drive & Actie’ zorgen we voor inzicht, enthousiasme en zetten wij bedrijven aan om te veranderen. Kortom, bij DDA heb je positieve impact! Dit doen we in een grote diversiteit aan sectoren en van grote multinationals en overheden tot familiebedrijven. Onze ambitie is groot, met het bereik van onze stichting Positieve Impact inspireren we Nederland mee te gaan in de transitie naar een duurzame maatschappij.  

 

Wij groeien… 

Hierbij vinden wij het belangrijk om de ruimte te bieden aan een breed scala van werknemers. Wij geloven dat diversiteit binnen een organisatie leidt tot meer creativiteit, innovatie en een groot probleemoplossend vermogen. Elk perspectief is namelijk waardevol! 

Wij moedigen daarom kandidaten aan om te solliciteren ongeacht leeftijd, geslacht, geloof, culturele achtergrond, afstand tot de arbeidsmarkt en seksuele geaardheid.  

 

Om te waarborgen dat iedereen gelijke kansen heeft om door te groeien en zich volledig gerespecteerd voelt op de werkvloer is er een onafhankelijk vertrouwenspersoon bij wie je terecht kan wanneer dit niet gerealiseerd wordt. 

 

Jouw rol in het team  

Binnen het sales team van De Duurzame Adviseurs ga jij organisaties adviseren in het voortraject over het toekomstbestendig maken van de organisatie. Je bent accountmanager, expert, aanspreekpunt en motivator in één. Een uitdagende rol die je bij verschillende klanten zal bekleden.   

 

Als accountmanager houd je je bezig met het adviseren van bedrijven en overheden over het opzetten van een complete duurzaamheidstrategie voor de desbetreffende organisatie (overheid/ zorg/ MKB/ Beursgenoteerd etc.). Zaken die daarbij aan de orde komen zijn wet- en regelgeving, duurzaamheid in het algemeen, het schrijven van voorstellen/offertes etc. Je onderhoudt het contact met onze bestaande klanten en je haalt nieuwe klanten binnen! In het begin zal je een collega accountmanager ondersteunen om daarna zelfstandig als accountmanager aan de slag te gaan.  

 

Een praktisch en leuk traject! Bij De Duurzame Adviseurs geen rapportages die onder in de la verdwijnen, maar concrete actieplannen die ervoor zorgen dat duurzaamheid echt geïntegreerd wordt in de gehele bedrijfsvoering. Jij zorgt met enthousiasme voor een actiegerichte mindset bij de klant. De Sustainable Development Goals van de VN, de ISO26000 en de MVO Prestatieladder zijn middelen om dit doel te bereiken.


Jouw taken en verantwoordelijkheden  

De 5 hoofdtaken van een accountmanager bij DDA 

 
1. Je bedenkt de werkwijze voor nieuwe klanten en brengt op maat gemaakte voorstellen uit voor nieuwe klanten;  
2. Je onderhoudt contact met bestaande klanten om te kijken hoe we bestaande trajecten kunnen uitbreiden;
3. Zorgt voor een goede bedrijfsreputatie en steekt veel aandacht in relatiebeheer;
4. Ontwikkelt zichzelf, zowel persoonlijk en als accountmanager qua vakkennis en competenties;
5. Ondersteunt de salesmanager (indien nodig) in diverse werkzaamheden.  

 

Jouw talenten & ervaring 

Naast je kennis over duurzaamheid, zijn je taken voornamelijk mens-georiënteerd en vinden wij het belangrijk dat je in staat bent om een goede relatie op te bouwen met je klanten en aan te voelen waar ze behoefte aan hebben. Een goede dosis organisatiesensitiviteit komt ook zeer van pas. Verder zijn enthousiasme en positieve energie een grote pré! 

 

 • Je bent sociaal en klantgericht;   

 • Je kan goed overzicht houden en werkt gestructureerd; 

 • Je schakelt makkelijk tussen verschillende werkzaamheden;   

 • Je bent resultaatgericht;   

 • Je bent uitstekend in woord en geschrift (Nederlands, Engels niet noodzakelijk wel een pré)   

 • Duurzaamheid vind je boeiend of bent bereid dit boeiend te maken ;-);  

 • Beschikbaarheid voor minimaal 32 uur per week;  

 • 2-10 jaar werkervaring als accountmanager   

 

En wat krijg je daar allemaal voor terug?  

 • Telefoon en laptop van de zaak; 

 • Indien gewenst een auto van de zaak (elektrisch) of een mobiliteitskaart; 

 • Marktconform salaris; 

 • Bonus bij behalen van het collectieve target; 

 • Flexibele werktijden; 

 • Gave teamuitjes en teamactiviteiten; 

 • Informele sfeer; 

 • Veel aandacht voor vitaliteit, waaronder de mogelijkheid tot (samen) sporten bij een bekende gym in Amersfoort; 

 • Unieke pensioenregeling (geen eigen bijdrage); 

 • Buddysysteem, iemand die je op weg helpt, met name in de eerste maanden; 

 • Wij bieden de mogelijkheid om drie Christelijke feestdagen om te ruilen voor 3 niet Christelijke feestdagen; 

 • De kans om Nederland te verduurzamen samen met gezellige collega’s! 

 

Word jij hier enthousiast van?   


Mooi! Dan leren we je graag kennen! Stuur jouw CV en korte motivatie naar HR@deduurzameadviseurs.nl (t.a.v. Anne-Christien Vrieling) en wie weet zien we elkaar snel! 


Een uitgebreide (formele) sollicitatiebrief hoeft niet, maar een creatieve manier van solliciteren is altijd welkom! 

Basisopleiding duurzaamheid