Kom jij ons team versterken als CO2 adviseur?

Vacature CO2 Adviseur 

Wie zijn wij?

Met een bevlogen team van adviseurs zorgen wij ervoor dat organisaties concrete invulling geven aan de doelstellingen uit het klimaatakkoord, en motiveren wij ze een stapje extra te zetten op het gebied van CO2-reductie en Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. Want dat is keihard nodig, toch?! Bij ons geen lange beleidsplannen en geitenwollensokken, met ons model ‘Data, Drive & Actie’ zorgen we voor inzicht, enthousiasme en zetten wij bedrijven aan om te veranderen. Kortom, bij DDA heb je positieve impact! Dit doen we in een grote diversiteit aan sectoren en van grote multinationals en overheden tot familiebedrijven. Onze ambitie is groot, met het bereik van onze stichting Positieve Impact inspireren we Nederland mee te gaan in de transitie naar een duurzame maatschappij.


Wij groeien…

Hierbij vinden wij het belangrijk om de ruimte te bieden aan een breed scala van werknemers. Wij geloven dat diversiteit binnen een organisatie leidt tot meer creativiteit, innovatie en een groot probleemoplossend vermogen. Elk perspectief is namelijk waardevol! Wij moedigen daarom kandidaten aan om te solliciteren ongeacht leeftijd, geslacht, geloof, culturele achtergrond, afstand tot de arbeidsmarkt en seksuele geaardheid. Om te waarborgen dat iedereen gelijke kansen heeft om door te groeien en zich volledig gerespecteerd voelt op de werkvloer is er een onafhankelijk vertrouwenspersoon bij wie je terecht kan wanneer dit niet gerealiseerd wordt.


Jouw rol in het team

Binnen het CO2 team van DDA ga je organisaties begeleiden bij het toekomstbestendig maken van hun organisatie. Je bent projectleider, expert, aanspreekpunt en motivator in één. Een uitdagende rol die je bij verschillende klanten zal bekleden.


Wij starten een traject met een kennismaking en het uitvoeren van een CO2-footprint, vanuit daar gaan we samen met het projectteam aan de slag met het bepalen van maatregelen en doelstellingen. Deze onderdelen verankeren we binnen de organisatie als CO2-managementsysteem. De organisatie heeft de keuze om dit ook nog door te trekken tot certificering voor bijvoorbeeld de CO2-Prestatieladder. Een praktisch en leuk traject! Bij De Duurzame Adviseurs geen rapporten die onder in de la verdwijnen, maar concrete actieplannen die ervoor zorgen dat duurzaamheid echt geïntegreerd wordt in de gehele bedrijfsvoering.


Jouw taken en verantwoordelijkheden

Dit zijn een aantal van jouw verantwoordelijkheden:

 • Je bedenkt creatieve, duurzame oplossingen en geeft advies;
 • Je stelt rapportages op naar aanleiding van de klantwens;
 • Je ondersteunt de klant bij het in praktijk brengen van het advies (implementatie);
 • Je zorgt voor een goede bedrijfsreputatie en je bent een excellente relatiebeheerder;
 • Je ontwikkelt jezelf, zowel persoonlijk en als adviseur qua vakkennis en competenties.


Jouw vaardigheden & ervaring

Naast je kennis over duurzaamheid, zijn je taken voornamelijk mens-georiënteerd, wij vinden het belangrijk dat je beschikt over uitstekende sociale vaardigheden. Een goede dosis organisatiesensitiviteit komt ook zeer van pas. Verder zijn enthousiasme en positieve energie een vereiste om bij ons te kunnen werken. Wat we ook graag terugzien:

 • Een passie voor duurzaamheid;
 • Je hebt een MBO/HBO werk- en denkniveau
 • Beschikbaarheid voor minimaal 32 uur;
 • DDA mindset


Uit onderzoek blijkt dat sommigen pas solliciteren als ze zich 100% in deze omschrijving herkennen, terwijl anderen dit al bij 60% doen. Ons advies is om bij twijfel gewoon te reageren.


En wat krijg je daar allemaal voor terug?

 • De kans om jouw stempel te drukken op de verduurzaming van zakelijk Nederland en écht zichtbare impact te maken;
 • 25 vakantiedagen, op voorwaarde dat je er leuke verhalen over vertelt; met daarnaast de mogelijkheid om drie Christelijke feestdagen om te ruilen voor drie niet-Christelijke feestdagen;
 • Enthousiaste, gezellige en ondernemende collega’s om mee te werken en van te leren, wij zijn de allerleukste energie en duurzaamheid experts van Nederland;
 • Een goed salaris, mobiliteitsregeling en pensioenregeling (zonder eigen bijdrage);
 • Vanaf dag 1 ruimte en vertrouwen om veel verantwoordelijkheid te nemen en initiatief te nemen;
 • Een platte, informele organisatie waar je aantrekt waar je je lekker in voelt en een biertje of cola drinkt met de baas (die vooral niet zo genoemd wil worden);
 • Tijd om je collega’s te leren kennen tijdens een borrel, een potje darts of tafelvoetbal of een georganiseerde lunch;
 • Meerdere kantoorlocaties in Nederland; waarbij je vaste werkplek in Amersfoort;


Word jij hier enthousiast van?

Mooi! Dan leren we je graag kennen! Stuur jouw CV en korte motivatie naar lars@deduurzameadviseurs.nl en wie weet zien we elkaar snel! Een uitgebreide (formele) sollicitatiebrief hoeft niet, een motivatievideo of korte toelichting is natuurlijk zeer welkom!

Wil je weten hoe het is om bij DDA te werken?

Werken bij De Duurzame Adviseurs - Milou America

Wij van De Duurzame Adviseurs zijn trots op wat we doen, maar dit lukt alleen doordat wij een enorm gemotiveerd team hebben waar we samen heel Nederland mee willen verduurzamen. Dit leuke en gezellige team stellen we graag wat persoonlijker aan je voor. Wie zijn wij nou eigenlijk en waar komen we ons bed voor uit?

Werken bij De Duurzame Adviseurs - Daniël Gorter

Wij van De Duurzame Adviseurs zijn trots op wat we doen, maar dit lukt alleen doordat wij een enorm gemotiveerd team hebben waar we samen heel Nederland mee willen verduurzamen. Dit leuke en gezellige team stellen we graag wat persoonlijker aan je voor. Wie zijn wij nou eigenlijk en waar komen we ons bed voor uit?

Ontdek hoe het is om bij DDA te werken via onze LinkedIn pagina

Ontdek hoe het is om bij DDA te werken via onze Instagram

Stagiair Cas achter computer