verduurzamen met laadpunten voor jouw bedrijf

Verduurzaam jouw bedrijf met laadpunten

Elektrisch rijden neemt in rap tempo toe. En de laadbehoefte dus ook. Voor bedrijven die in deze laadbehoefte willen voorzien lanceren wij het inkoopcollectief slimme laadpunten. Slim is het vermogen optimaliseren tussen het bedrijfspand, de laadpunten en de netwerkaansluiting. Staan er straks ook slimme en toekomstbestendige laadpunten op jouw parkeerterrein?

Schrijf je nu vrijblijvend in voor het inkoopcollectief slimme laadpunten

200+

Tevreden klanten

63+

Overheden & Gemeenten

750+

Bedrijven

Wist je dat de laadpalen van EV Wise

  • Kunnen laden wanneer de meest betaalbare schone energie beschikbaar is? 
  • Jouw auto kunnen herkennen waardoor je laadpas niet meer nodig is?  
  • Alvast geschikt zijn om energie terug te kunnen leveren

Waarom laadpunten bij jouw bedrijf? 

Steeds meer bedrijven maken de transitie naar elektrisch vervoer. Medewerkers en gasten van je bedrijf stappen af van de traditionele brandstofauto en worden E-rijders met een laadbehoefte op diverse plekken. Het parkeerterrein van je bedrijf is zo’n plek, want veel E-rijders laden de auto op tijdens kantooruren.  


Niet voor niets is er dan ook in het bouwbesluit (EPBD III) vastgesteld dat bestaande kantoorpanden met meer dan 20 parkeerplekken vanaf 2025 minimaal 1 laadpunt moeten hebben. En bij nieuwbouw of ingrijpende renovaties is die verplichting er al vanaf 10 parkeervakken sinds 1 maart 2020. 


Herken jij deze toenemende laadbehoefte? Of voldoet jouw bedrijf nog niet aan het bouwbesluit? Dan bieden wij je de optie om je in te schrijven op het inkoopcollectief voor slimme laadpunten die wij samen met onze partner EV Wise organiseren. 


Wat bieden we? 

Laadpunten realiseren is niet iets wat je elke dag doet en er komt ook best wat bij kijken. Is de elektriciteitsaansluiting wel groot genoeg, welke laadpunten kies je, hoe regel je de verrekening van de laadtransacties en hoe zorg je voor kundige installatie? We hebben het makkelijk voor je gemaakt met de selectie van slimme en toekomstbestendige laadpunten tegen een scherpe prijs en een gerenommeerde partner die volledig ontzorgt.   


Met het inkoopcollectief kunnen we een competitief aanbod doen van deze hoogwaardige laadpalen en de installatie ervan. Hoe meer bedrijven meedoen, hoe beter het aanbod. Meld je aan voor 1 juli 2023 voor het inkoopcollectief Slimme laadpunten! Na de inschrijfperiode maken we de balans op en doen we je een aantrekkelijk aanbod. 

Zelf investeren? Of betaal de installatie terug in de kWh prijs!

Sommige bedrijven investeren liever zelf waar anderen, om goede redenen, nu niet zelf budget beschikbaar hebben. Voor beide situaties is er een oplossing samengesteld om slimme laadpunten bij jouw bedrijf te realiseren en je volledig te ontzorgen. 


  • Je investeert zelf in de laadpunten, maar EV Wise verzorgt het volledige installatietraject. En als de laadpalen er staan zorgt EV Wise voor het onderhoud van het laadpunt, de verrekening van de transacties en zijn ze je eerste aanspreekpunt voor vragen. Je bent dus zelf eigenaar van de laadpunten, maar de rest wordt voor je geregeld en je krijgt daarnaast inzicht in het verbruik via het energiemonitoring platform. 


  • Slimme laadpunten zonder investering. EV Wise neemt de volledige investering voor haar rekening en is verantwoordelijk voor de operatie van het laadpunt. EV Wise betaalt een vergoeding aan jouw bedrijf voor de afgenomen stroom en verder wordt alles geregeld zodat jouw medewerkers en gasten zorgeloos slim kunnen laden. Moeten er palen bij vanwege een hoge bezetting, dan regelen we dat ook. 


Schrijf je voor 1 juli 2023 vrijblijvend in en maak je wensen kenbaar

Na de sluitingsdatum ontvang je een indicatief voorstel. Laat ons daarna weten of je verder wilt. EV Wise maakt dan een afspraak voor een schouw. Daarna ontvang je een definitieve offerte met een slimme laadoplossing die bij jouw bedrijf past.


Het volledige verhaal over de slimme laadpalen 

In het inkoopcollectief bieden we je toekomstbestendige laadpunten. Dat wil zeggen dat ze geschikt zijn om slim te laden, bi-directioneel te laden en nog veel meer. We leggen het je graag uit. 


Slim laden 

Slim laden kan op heel veel manieren en alle slimme laadtechnieken worden ondersteund. Standaard is de laadpaal uitgerust met load balancing en dat is handig wanneer er meerdere voertuigen tegelijk aan het laden zijn. Het beschikbare vermogen wordt dan verdeeld over alle laadpunten en iedereen kan de auto laden. Daarnaast is het ook mogelijk dynamic load balancing toe te passen. Hierbij wordt de totale capaciteit van de netwerkaansluiting benut, maar wel met slimme aansturing. Gebruikt het kantoorpand weinig stroom, dan gaat het volledig beschikbare vermogen naar de laders en vice versa. Hierdoor kunnen de voertuigen sneller worden geladen, maar zit het gebouw nooit zonder stroom. 


Bi-directioneel laden 

Dit wordt nog niet veel toegepast, maar het gaat er wel komen en biedt enorm veel kansen om onbalans op het netwerk te voorkomen of het stroomverbruik op uw aansluiting te optimaliseren. Het zorgt ervoor dat de auto niet alleen kan worden opgeladen, maar ook kan worden ontladen als de vraag naar stroom groot is. De incentive om dit toe te passen is er nog niet door de huidige wet- en regelgeving. En nog niet alle elektrische voertuigen kunnen bi-directioneel laden. Maar, vroeg of laat gaat het ervan komen en dan is de laadpaal alvast geschikt voor op- en ontladen van de auto. 


Plug en ChargeDe laadpunten kunnen de auto herkennen. Op die manier kan de laadsessie starten zonder een laadpas te gebruiken. Zorgeloos en slim!


Bekijk hier het webinar over de laadpunten van EV Wise

Dit hoort ook bij zorgeloze installatie en operatie 

CO2-neutrale installatie

Wij zorgen voor een CO2-neutrale installatie van jouw laadpalen. 

Gratis monitoring 

Zo weet je exact hoe de laadpalen gebruikt worden. Een langdurig hoge bezettingsgraad? Dan breiden we, na overleg met jou, de laadpunten uit. 

Wat onze klanten over ons zeggen:

De diensten van De Duurzame Adviseurs zijn een waardevol steuntje in de rug bij het realiseren van onze ambities. Hun werkwijze vind ik constructief, doelgericht en enthousiasmerend.


Menno van Dijk

Spie Infra

De werkwijze van De Duurzame Adviseurs vond ik leuk, helder en informatief. Nu wij (in no time) gecertificeerd zijn helpen De Duurzame Adviseurs ons nog steeds door de meetings van hun stichting ‘Nederland CO2 Neutraal’.

Tanja Kieboom

Voestalpine GmbH

Geweldig, met eigenlijk simpele formats, veel meer duidelijkheid gekregen en klaargestoomd voor onze her-certificering CO2.
Lia Noordergraaf

Verwaal transport B.V.