Stagiair: Junior Adviseur Duurzaamheid

Functieomschrijving Stagiair: Junior Adviseur Duurzaamheid bij De Duurzame Adviseurs 

Wie zijn wij?

Toegevoegde waarde leveren, dat is waar we voor staan. Daarbij zorgen wij ervoor dat duurzaamheid in alle lagen van de organisatie gaat leven. Wij begrijpen als geen ander dat dit een grote uitdaging is. Certificeren of rapporteren over CO2, energie of MVO is voor veel organisaties een vereiste. Onze missie is om ervoor te zorgen dat onze klanten daadwerkelijk enthousiast en gemotiveerd aan de slag gaan! Wij besteden veel aandacht aan bewustwording én zorgen ervoor dat er op een heldere en pragmatische wijze gerapporteerd wordt.


Taakomschrijving

Vanuit DDA willen wij bijdragen aan het daadwerkelijk verduurzamen van organisaties. We doen dit met een team vol enthousiaste mensen, gedreven door passie voor duurzaamheid. Wij zijn realistische idealisten die zowel winst voor het milieu als de portemonnee belangrijk vinden.


Wij weten alles over CO2-reductie, energie reductie en Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. Zo hebben we al honderden CO2 voetafdrukken van organisaties berekend en duizenden maatregelen geïmplementeerd om te reduceren. En daar zijn we nog lang niet klaar mee! 


Daarom zijn onze adviseurs per februari 2024 op zoek naar een nieuwe Duurzame Badass die het team kan ondersteunen. Ben jij zelfstandig en zit je vol energie? Lees hieronder of Junior Adviseur Duurzaamheid bij je past! 


Werkzaamheden

 • Inzicht creëren in de uitstoot van organisaties door het opstellen van een CO2-footprint & brainstormen over reductiemogelijkheden

 • Rapportages opstellen volgens de CO2-prestatieladder norm, zoals een managementplan en reductieplan

 • Contact met klanten over verzamelen van gegevens, de te nemen reductiemaatregelen en overige zaken

 • In de beginfase zullen de werkzaamheden vooral losse opdrachten zijn ter ondersteuning van de ervaren adviseurs; wanneer je een volledig traject beheerst zul je ook een eigen traject gaan uitvoeren

 • Eventuele andere generieke werkzaamheden ter ondersteuning van het bedrijf (b.v. input leveren aan werkgroepen van onze stichting, verbeteren van formats, of kleine taken in sales/marketing)


Gewenste profiel

 • Verantwoordelijkheid; doordat je zelf contact met klanten zult hebben is het belangrijk dat je begrijpt wat nodig is om goed werk te leveren

 • Proactief; zie je werk liggen, of zie je kansen voor verbetering dan vinden we het fijn als je dit laat weten en ermee aan de slag gaat

 • Communicatie; we verwachten dat je helder kunt communiceren, waarbij klantvriendelijkheid voorop staat maar waarbij je ook kritisch kunt zijn

 • Flexibiliteit en planmatig; door de vele tegelijkertijd lopende opdrachten is het werk soms hectisch. Een goed overzicht en stressbestendigheid is belangrijk

 • Minimale stageduur is 4 maanden voor 3 tot 5 dagen/week

 • Sportiviteit is een pré - we sporten wekelijks met elkaar bij de sportschool én spelen regelmatig een potje padel 


Wat bieden wij

 • Je krijgt veel vrijheid in verantwoordelijkheid

 • Deze unieke stage biedt een kijkje in de keuken bij diverse klanten van ons

 • Je ontwikkelt je kennis over duurzaamheid en CO2-reductie in een rap tempo

 • Je komt in een jong en enthousiast team terecht


Word jij hier enthousiast van? 

Mooi! Dan leren we je graag kennen! Stuur jouw CV en korte motivatie naar HR@deduurzameadviseurs.nl en wie weet zien we elkaar snel! Een uitgebreide (formele) sollicitatiebrief hoeft niet, een motivatievideo krijgt extra punten!

Wil je nog meer lezen over een stage bij De Duurzame Adviseurs?

Lees de blog die onze stagiair Cas scheef over zijn tijd als Stagiair Junior Adviseur Duurzaamheid! In deze blog omschrijft hij een werkdag en hoe zijn tijd bij ons in het team beviel. 

Wat andere stagiaires zeggen over De Duurzame Adviseurs

Tijdens mijn stage bij De Duurzame Adviseurs ben ik bezig geweest met de CO₂-Prestatieladder en een onderzoek naar het analyseren van circulaire maatregelen. Direct in de eerste week van de stage werd ik meegenomen naar klanten, waarbij een vertrouwde leeromgeving werd gecreëerd. Gedurende de vier maanden van de stage kreeg ik veel tools mee in het kader van project- en verwachtingsmanagement. Dit gaf mij de ruimte om zelf te ontwikkelen, waarbij het krijgen/nemen van eigen verantwoordelijkheid een belangrijke rol speelde!

Oscar Vriend - De Duurzame Adviseurs
Een stage bij De Duurzame Adviseurs betekent voor mij tijdsmanagement, consultancy, gepassioneerde collega’s, veel verantwoordelijkheden, een kijkje nemen achter de schermen bij verschillende soorten organisaties, mogelijkheden om processen te verbeteren, mogelijkheid om door te groeien als consultancy professional en als belangrijkste: fun creëren met duurzaamheid! Oftewel, er valt veel te leren waardoor je jezelf op verschillende fronten ontwikkelt op de punten waar jij de aandacht op wil leggen.
cas steenbergen
Cas Steenbergen - De Duurzame Adviseurs