DDP69 – De beste manier om voedselverspilling tegen te gaan - Geertje Zeegers (Too Good To Go)

DDP69 – De beste manier om voedselverspilling tegen te gaan - Geertje Zeegers (Too Good To Go)

De Duurzame Podcast - #68 - Geertje Zeegers - Youtube

Hoe kan jij een bijdrage leveren aan vermindering van de gigantische hoeveelheid voedselverspilling (een derde van al het eten wereldwijd!) die dagelijks plaatsvindt? En kan het zelfs leuk zijn?
Deze week is Geertje Zeegers van Too Good To Go te gast in De Duurzame Podcast. Zij heeft het samen met Thijs Lindhout en Sandy (van de stichting Positieve Impact) over hoe we samen verspilling tegen kunnen gaan.
Too Good to Go
Een app die ervoor zorgt dat een restaurant geen bakken aan goed eten weg hoeft te gooien én iemand anders een goedkoop voedselpakket kan krijgen. Too Good To Go heeft in Nederland al tienduizend bedrijven en vier millioen(!) gebruikers. Zeegers ziet dat het grootste probleem van voedsel is dat het op de verkeerde plek terecht komt: De app biedt een oplossing hiervoor en werkt met één handeling aan de drie issues die verspilling met zich meebrengt.


Het Milieu, het geld en de mens

,,10 procent van de wereldwijde CO2 uitstoot komt door voedselverspilling. Als je een banaan weggooid, gooi je ook de moeite van het vrachtschip dat hem hierheen bracht weg, net als het water dat je nodig hebt om de banaan te kweken", zegt ze. ,,Dat kost ook nog eens héél veel geld, ook een derde van al het geld dat we wereldwijd aan eten uitgeven kan net zo goed de prullenbak in. Als laatste moeten we ook bedenken: hoe kan het zo zijn dat er, ook in Nederland, zo veel mensen zijn die geen goede maaltijd hebben en dat we tegelijkertijd zoveel eten weggooien?"


,,Kijken, ruiken, proeven"

Waarom wordt er eigenlijk zo veel voedsel weggegooid? Hoe belangrijk is die THT datum nou echt? Wat kan je zelf doen aan voedselverspilling? Al deze vragen bespreken we in de aflevering van deze week. 


De Duurzame Podcast - #68 - Geertje Zeegers - Spotify


Reactie plaatsen