DDP70 – De cruciale rol van verzekeringen in verduurzaming – Kees Dullemond (INSVER)

DDP70 – De cruciale rol van verzekeringen in verduurzaming – Kees Dullemond (INSVER)

De Duurzame Podcast - #70 - Kees Dullemond - Youtube


Hoe kunnen we bijdragen aan een duurzamere verzekeringsbranche en de maatschappij als geheel? En kunnen we duurzaamheid in deze sector zelfs leuk maken?  

Deze week hebben we Kees Dullemond, de directeur van INSVER, te gast in De Duurzame Podcast. Samen met Thijs en Marcella bespreekt hij hoe de verzekeringsbranche een rol kan spelen in het verminderen van milieu-impact en het bevorderen van duurzaamheid. 

INSVER 

INSVER is een initiatief dat duurzaamheid naar de verzekeringssector brengt. Deze branche staat misschien niet bekend als de meest opwindende, maar INSVER bewijst dat het mogelijk is om positieve verandering te brengen. Kees legt uit hoe INSVER de verzekeringswereld transformeert en duurzaamheid tot de norm maakt. 

Het wordt steeds erger

,,Er zijn over 2022 ongeveer 20000 doden te betreuren, miljoenen vierkante meters aan bossen verbrand en dan hebben we het niet eens over alle dieren. De gevolgen van klimaatverandering worden steeds zichtbaarder. Dat zorgt er ook voor dat ongeveer 120 miljard aan gedekte schade door verzekeraars wereldwijd is uitgekeerd. Dat zijn enorme bedragen! Tien jaar geleden sprak je misschien, hoog ingeschat, over 10 miljard. De gevolgen worden echt steeds groter.” 

Duurzaamheid en Verzekeringen

Verzekeringen lijken misschien een wereld ver verwijderd van milieubewuste keuzes, maar Kees benadrukt hoe deze sector een grote impact kan hebben op het milieu, de financiën en de samenleving als geheel. Het verminderen van milieu-impact, het besparen van geld en het helpen van mensen die het nodig hebben, zijn allemaal onderdeel van de missie van INSVER. 

Hoe kan jij helpen?

Wil je weten hoe je als individu kunt bijdragen aan een duurzamere wereld? Kees deelt zijn inzichten over het belang van bewustzijn en verantwoordelijkheid nemen. Hij moedigt ons aan om vragen te stellen, te leren en onze eigen rol in duurzaamheid te ontdekken. 

Luister naar deze aflevering van De Duurzame Podcast en ontdek hoe de verzekeringsbranche en duurzaamheid toch best hand in hand kunnen gaan.  


Reactie plaatsen