DDP71 – 52 Tips voor Duurzamer Leven - Serge Salon (52 Weken Duurzaam)

DDP71 – 52 Tips voor Duurzamer Leven - Serge Salon (52 Weken Duurzaam)

De Duurzame Podcast - #71 - Serge Calon - Youtube

Hoe kunnen we bijdragen aan een duurzamer leven en onze omgeving positief beïnvloeden? En kunnen we duurzaamheid op een aantrekkelijke en interessante manier promoten? 

Deze week hebben we Serge Calon, de drijvende kracht achter '52 weken Duurzaam', te gast in De Duurzame Podcast. Samen met Thijs en Julia verkent hij hoe we als individuen en gemeenschap actie kunnen ondernemen om duurzamer te leven. 


52 weken Duurzaam: Een Groene Gids 

'52 weken Duurzaam' is een inspirerend initiatief dat duurzaam leven bevordert. Serge deelt hoe dit programma niet alleen praktische tips biedt, maar ook de weg vrijmaakt voor een duurzame levensstijl die voor iedereen haalbaar is. 


De Omvang van het Probleem 

‘De gevolgen van onduurzaamheid worden steeds duidelijker met verwoestende gebeurtenissen en grote financiële kosten als gevolg’ legt Serge uit. ,,Wél duurzaam zijn gaat verder dan alleen ons persoonlijke welzijn. Je kan best makkelijk een goeie impact op het milieu, onze financiën en de maatschappij als geheel maken.” 

Terwijl duurzaamheid misschien niet altijd het eerste is waar we aan denken, laat Serge zien hoe het eenvoudig een onderdeel kan zijn van ons dagelijks leven. Het verminderen van onze milieu-impact, geld besparen en anderen helpen zijn allemaal kernpunten van de missie van 52 weken Duurzaam


Jouw Rol in Duurzaamheid 

Benieuwd hoe je als individu kunt bijdragen aan een duurzamere toekomst? Serge moedigt ons aan om de eerste stap te zetten, bewust te worden én verantwoordelijkheid te nemen voor onze acties. "Het begint met kleine stappen," zegt hij, "en van daaruit kunnen we een positieve verandering teweegbrengen." 

Luister naar deze inspirerende aflevering van De Duurzame Podcast en ontdek hoe duurzaamheid niet alleen cruciaal is, maar ook boeiend en haalbaar kan zijn in ons dagelijks leven.


De Duurzame Podcast - #71 - Serge Calon - Spotify

Reactie plaatsen