Jouri Schoemaker vertelt het verhaal achter Pieter Pot

Jouri Schoemaker vertelt het verhaal achter Pieter Pot

Het is weer dinsdag en dat betekent dat er een nieuwe aflevering van De Duurzame Podcast online staat. Deze week is Jouri Schoemaker te gast, mede-oprichter van Pieter Pot en op een missie om verpakkingsvrij boodschappen doen de norm te maken.

1. Impact met glazen Pot

Bij Pieter Pot werken ze met een circulair systeem, de boodschappen komen in glazen wekpotjes. Je betaalt statiegeld voor deze potten en bij je volgende bestelling worden deze weer meegenomen. Pieter Pot heeft berekend wanneer glas duurzamer wordt dan plastic en dat is wanneer het meer dan tien keer wordt hergebruikt. Zelf hebben ze een realistisch doel van gemiddeld veertig keer hergebruiken van potten. Op dit moment gebruiken ze ‘normale’ wekpotten, maar ze zijn al anderhalf jaar bezig om een eigen pot te ontwikkelen.

2. Voor grote doelgroep toegankelijk maken

Pieter Pot verkoopt van elk product een biologische en niet-biologische variant. Dit doen ze om de consument zelf de keuze te laten maken, maar ook om een groter publiek aan te spreken. Op het moment dat ze alleen vegan en biologisch zouden aanbieden, wordt de doelgroep kleiner. Het doel van Pieter Pot is juist om verpakkingsvrij boodschappen doen de norm te maken. Op dit moment hebben ze zo’n 300 producten in het assortiment.

3. Start-up kan innoveren en de grote supermarkten inspireren

Als startup heb je de mogelijkheid om te innoveren en dat is ook precies het doel vertelt Jouri enthousiast. Ze zijn nu in-house bezig met het ontwikkelen van een grote wasstraat voor duizenden potjes (deze bestond nog niet in Europa). En zo lossen ze nog veel meer problemen op die het in de toekomst ook voor grote supermarkten makkelijker maakt om over te stappen op verpakkingsvrij. Een (voortrekkers)rol spelen in deze transitie is één van de doelen van Pieter Pot.

Wil je meer horen over dit inspirerende verhaal? Check dan de hele aflevering! Leuk om te luisteren tijdens het reizen met de auto of de trein.

De Duurzame Podcast - #19 - Jouri Schoemaker op YouTube

De Duurzame Podcast - #19 - Jouri Schoemaker op Spotify

Reactie plaatsen