Hoe je Het Low Car Diet ook voor jezelf leuk kan maken

Hoe je Het Low Car Diet ook voor jezelf leuk kan maken

Van op de fiets naar in de auto

Vier maanden geleden. Met zweethandjes stap ik in de auto. Als eeuwige studentikoos op mijn fietsje voel ik mij totaal niet op mijn plek achter het stuur. Een autoliefhebber was ik nooit. Maar het is tijd om de stap dan toch te maken nu ik als adviseur het hele land door cross. Met het richtingsgevoel van een cashewnootje doe ik er natuurlijk drie keer zo lang over als gepland. Net iets te laat kom ik aan bij een van mijn eerste afspraken. Maar autorijden leer je door het veel te doen zegt iedereen dus ik besluit door te zetten

Het Low Car Diet

Enkele weken later kom ik langs een bericht dat het Low Car Diet binnenkort begint. Een maand lang zo min mogelijk CO2 proberen uit te stoten met meer dan duizend bedrijven in Nederland. Wat een prachtkans om met ons bedrijf te laten zien dat wij ook zelf actief zijn op het gebied van CO2-reductie. Hier gaat ons hart sneller van kloppen!

Toch blijkt het nog een uitdaging om weer dag in dag uit voor het openbaar vervoer te kiezen en de auto te laten staan. Ik begin net een beetje te wennen aan mijn autootje. Maar dán is het mijn beurt om in de geleende BMWi3 te rijden. Mijn eerste ritje in een spiksplinternieuwe, volledig elektrische BMW i3 met alles erop en eraan. Een soort flashback van de Knight Rider. In no time haal ik iedereen in en ik hoef nergens te schakelen. En dat allemaal zonder fossiele brandstoffen. Ineens wordt dat autorijden toch wel een stuk leuker!

Het zoeken naar een laadpaal is even wennen. Helaas zijn er nog minder snel-laadpalen dan benzinestations. Een laadpaal thuis op loopafstand is dan wel ideaal. Helemaal opgeladen is de range echt geen probleem meer. Zelfs met doorrijden ben je van 150 kilometer verzekerd. En laten we heel eerlijk zijn, hoe vaak rijd je langer dan dat in één stuk? Slim plannen, opladen bij klanten en op kantoor en je hebt nergens last van. Zo simpel. Om nog maar niet te spreken over de prive parkeerplaatsen in veel gebieden! Daarbij, elke dag in deze heerlijke auto rijden is een genot voor elke liefhebber van auto’s, snelheid en technologie!

Niks geitenwollen sokken auto. De meeste benzine auto’s laat je ver achter je bij het stoplicht. Ik voel mij alsof ik in een sportwagen zit. Dít is de toekomst. En ik? Ik begin vast met sparen voor mijn nieuwe elektrische verslaving!

Reactie plaatsen