De Hansa Green Tour 2017 - Blog over dag 1

De Hansa Green Tour 2017 - Blog over dag 1

Met een groep elektrische, hybride en alternatieve brandstof auto’s richting de World Sustainable Energy Days in Oostenrijk. Dat is wat de winter editie van de Hansa Green Tour in het kort inhoudt. Dat is echter lang niet genoeg om de vier dagen aan kennis, netwerken, gelach en avontuur te omschrijven!

De Hansa Green Tour – Dag 1:

De aftrap.

De aftrap van de Hansa Green Tour was op de automotive campus in Helmond. Hier werden we welkom geheten door VDL. De eerste presentatie, vergezeld door ontbijt, ging over de automotive campus zelf. De unieke locatie met focus op innovatie heeft veel raakvlakken met onze elektrische reis. Deze presentatie werd opgevolgd door een presentatie van VDL met de focus op elektrische bussen. Met unieke bovenladers rijden er inmiddels namelijk al 47 volledig elektrische bussen rond! En daar blijft het niet bij. In de planning staan nog een honderd nieuwe bussen voor het komende jaar.

Le mans racer

Vervolgens mochten wij een kijkje nemen bij inMotion. InMotion is een studententeam, opgericht in 2012, met als ultieme doel het meedoen aan de 24 uur van Le Mans. Hun doel is om mee te doen met een volledige elektrisch racemonster. Twee studenten presenteerde de auto en beantwoorden al onze vragen. Erg gaaf om dit van dichtbij te zien!

Daarna werden we toegesproken door de burgemeester van Helmond. Na een kort woordje vlagde zij ons vervolgens af. En (geruisloos) gingen we op weg…

De reis

We zouden de eerste dag meteen doorrijden tot aan Salzburg. Een flinke trek, waarbij iedereen zijn eigen route koos. De tesla nam de route met de meeste superchargers, de Ionic was al eerder weggegaan en zocht ook zijn laadpunten. De hybrides hadden het ondertussen wat makkelijker en moesten vooral op de rechtervoet letten.

Eerste stop, Salzburg.

Na een lange dag kwamen we aan in het (e-mobility) Kaiserhof Hotel in Salzburg. Dit hotel, met tesla supercharger naast de deur, staat volledig in het teken van duurzaamheid. Biologisch en lokaal eten op het menu, zonnepanelen op het dak en een volledig elektrisch eigen wagenpark. Terwijl de groepen langzaam binnen druppelde vielen wij het buffet aan. Inmiddels hadden we er zo’n 10 uur in de auto op zitten, dus iedereen was zeker toe aan een hapje.

Het buffet werd opgevolgd door een presentatie over de duurzaamheid van het hotel en bedrijven in de buurt. Gezamenlijk werd er nog wat gedronken en werden er meer contacten gelegd. Dit was al zeker gezellig, dus dat beloofd veel goeds. Vervolgens ging iedereen snel naar zijn kamer, want volgende ochtend zouden we weer vroeg op pad…

Reactie plaatsen