De Green Driver Challenge!

Met de Green Driver Challenge gaan we samen de strijd aan om te bepalen wie van ons de duurzaamste chauffeur is. Maar natuurlijk stopt duurzaam autorijden niet als de Dag van de Duurzaamheid is afgelopen. Deze dag vormt een mooi moment om élke dag op je rijstijl te letten.

Voorgangers

Natuurlijk is deze challenge niet de eerste Green Driver Challenge en zal het ook niet de laatste zijn. Maar wat levert het je op? Hieronder vindt je een mooi voorbeeld van wat een challenge en het trainen van een bewuste rijstijl je allemaal kunnen opleveren.

Eco-Marathon

In 2014 organiseerde een aantal partijen een wedstrijd om zuinig rijden te promoten. Onder de organisatoren bevonden zich partijen als de ANWB, PostNL en het Ministerie voor Infrastructuur en Milieu. Tijdens deze Shell Eco-marathon lag de focus op het besparen van brandstof en veiligheid door middel van rijstijl. De deelnemers moesten een parcours van 40 kilometer afleggen. Dat een goede rijstijl kan bijdragen aan het brandstofverbruik bleek wel uit de resultaten. Het verschil tussen de beste en de slechtst presterende chauffeur was namelijk 27%!

Elektrisch

Een goede rijstijl heeft niet alleen effect op verbrandingsauto’s. In een rapport van TNO uit 2013 kwam naar voren dat het energieverbruik met ongeveer 10% verminderd kan worden door een goede rijstijl. Daarmee vergroot je dus ook meteen de actieradius. Dit rapport werd opgesteld naar aanleiding van een eerdere editie van de driver challenge die ik waarover ik hierboven vertelde.

Interne challenges

Natuurlijk publiceert niet iedereen over de challenges die gehouden worden. Het is een mooie tool die gebruikt kan worden om bijvoorbeeld de resultaten van een rijstijlcursus te meten. Gebruik de challenge die wij organiseren dus als een opstapje om bewust bezig te zijn met je eigen rijstijl of die van jouw chauffeurs! Voor meer informatie kun je contact opnemen met ons.

Reactie plaatsen