Wat is het Global Reporting Initiative (ook wel GRI genoemd)?

Het GRI werd opgericht in 1997, nadat het oorspronkelijk werd opgezet door de Coalition for Environmentally Responsible Economies (CERES), met als missie het verheffen van duurzaamheidrapportages naar het niveau van financiële rapportages.
Het GRI heeft een set kernmeetpunten ontwikkeld die een generiek doel hebben, hiernaast zijn tevens branche specifieke meetpunten uitgewerkt en is er een uniforme format samengesteld voor het rapporteren van informatie direct verbonden aan de duurzame bedrijfsprestatie.

Feiten over het Global Reporting Initiative (GRI)

In mei 2013 heeft het GRI de lang verwachte opvolger van de Versie 3.1 rapportagerichtlijnen, de G4-rapportagerichtlijnen uitgebracht. De nieuwe G4 richtlijnen spelen in op het toenemende strategische belang van het rapporteren over duurzaamheid.

Zie de volgende links voor de verschillen tussen de GRI G3 en G4


Zie de volgende links over de trends in duurzaamheidsverslaglegging voor de komende tien jaarWil je GRI gebruiken voor Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) binnen je organisatie? Maar weet je niet zo goed waar je moet beginnen? Wij helpen je graag verder, meer informatie over het starten met MVO vind je hier.

Reactie plaatsen