DDP66 – Alles over de Wubbo Ockels Innovatie Prijs – Yvette Watson & Joos Ockels

DDP66 – Alles over de Wubbo Ockels Innovatie Prijs – Yvette Watson & Joos Ockels

De Duurzame Podcast - #66 - Wubbo Ockels Innovatie Prijs - Youtube

Welke duurzame innovaties zijn er in de toekomst nodig? En hoe kunnen we deze innovaties een boost geven met een geldbedrag, maar vooral ook met netwerk en exposure. Daar kom je achter in deze aflevering van De Duurzame Podcast!

Deze week zijn Joos Ockels, echtgenote van Wubbo Ockels en Yvette Watson CEO van 2BCollective & Co-founder PHI Factory te gast bij De Duurzame Podcast. Samen met Thijs en Sandy hebben ze het over de Wubbo Ockels Innovatieprijs en het belang van duurzame innovaties.

Wubbo Ockels

Wubbo Ockels was niet alleen natuurkundige, ruimtevaarder en piloot. Hij was namelijk ook fervent voorvechter van duurzaamheid. Als duurzame pionier bedacht Wubbo innovatieve oplossingen om onze planeet te beschermen. Denk bijvoorbeeld aan de Nuna zonneauto, Kite Power, Superbus, het schip de Ecolution en De Groene Grachten. Dit deed hij met optimisme en een berg positieve energie.

Een unieke prijs

Wubbo was daarnaast groot fan van prijzen. Door een beloning te verbinden aan een oplossing voor een uitdagend vraagstuk, moedig je mensen aan om te vernieuwen, creatief te zijn en lef te tonen. Een prijs voor duurzame innovaties houdt Wubbo's gedachtegoed daarom springlevend.

Iedereen met een innovatief idee voor duurzaamheid kan meedingen naar de prijs. Dat betekent bijvoorbeeld dat je een effectieve oplossing aandraagt voor klimaatadaptatie, circulariteit, biodiversiteit en/of de leefbaarheid op onze planeet.

Hoe doe je mee?

Meld je voor 1 oktober 2023 aan via het aanmeldformulier. Bij het formulier wordt er gevraagd naar een projectplan en een korte pitch video.

Begin oktober selecteert de jury de finalisten. Hierover ontvang je halverwege oktober bericht. Op 3 november is de prijsuitreiking in het Co-Creation Center van de TU Delft. Op deze dag krijgen de finalisten de kans om hun plan, idee of ontwerp te pitchen voor de juryleden. Op basis van deze pitch kiest de jury de drie winnaars die de Wubbo Ockels Innovatieprijs in ontvangst mogen nemen.

Prijzen

De winnaars krijgen dé kans om hun innovatie op de kaart te zetten. Met de prijs creëren we een community van innovatieve ondernemende geesten.

3 x € 10.000, -  

Bedoeld om jouw innovatieve concept verder te brengen en zo duurzame impact te maken.

Media

Dé kans om jouw plan, idee of ontwerp te pitchen in de Duurzame Podcast en op BNR Radio.

Groot Netwerk

De juryleden stellen hun netwerk beschikbaar om je innovatie verder te kunnen brengen.

Meer weten over de Wubbo Ockels Innovatieprijs of duurzame innovaties?

Check dan nu aflevering 66 van De Duurzame Podcast!

De Duurzame Podcast - #66 - Wubbo Ockels Innovatie Prijs - Spotify


Reactie plaatsen