DDP65 – Eindelijk de (negatieve) impact van bedrijven inzichtelijk – Bart Nollen (Dayrize)

DDP65 – Eindelijk de (negatieve) impact van bedrijven inzichtelijk – Bart Nollen (Dayrize)

De Duurzame Podcast - #65 - Bart Nollen - Youtube


Bedrijven kijken vaak alleen naar hoe zij hun winst kunnen maximaliseren, maar wat is hun impact als het gaat om mens, milieu en maatschappij?

Kan dat geen win-win situatie worden? Moeten we anders denken? Kunnen we anders denken?

Deze week is Bart Nollen, Founder van Circular Investment en Co-Founder van Dayrize te gast. Hij heeft het in deze nieuwe aflevering van De Duurzame Podcast samen met Thijs en Julia over positieve impact.

Circular Investment

Circular Investment investeert in vooruitstrevende, toekomstgerichte bedrijven en projecten die het bedrijfsleven, de maatschappij en het milieu ten goede komen. Het bedrijf werd gevormd door de groeiende wereldwijde uitdagingen van klimaatverandering en aanzienlijke druk op natuurlijke hulpbronnen. Circular Investment staat voor het circulaire beleggen met een nieuwe focus op schone energie, voeding, e-commerce en biobased economy. Met als doel een rol te spelen bij het beschermen van onze planeet voor toekomstige generaties.

Dayrize

Een van de bedrijven waar Circular Investment investeert is Dayrize. Dayrize helpt bedrijven en consumenten bij het verminderen van hun negatieve impact op de Aarde. Dit doet zij met de eerste duurzame impactmeettechnologie, die de milieu- en sociale effecten van consumptiegoederen kan beoordelen. Tot nu toe was het krijgen van inzicht in de impact van consumentenproducten erg complex. Het onderzoeken van een enkel product kan al snel 6 maanden lang duren en een prijs van 45.000 euro hebben. 

The Dayrize Score lost dit probleem op! Dit doen zijn door een team van 20 van 's werelds beste milieuwetenschappers, industrieel ecologen en technologie-experts samen te brengen. Het resultaat is de meest geavanceerde impactmeettechnologie die ooit is gemaakt en die zorgt voor transparantie in het hele productieproces. Dit maakt het voor zowel consumenten als bedrijven gemakkelijk om hun (negatieve) ecologische en sociale impact te begrijpen en uiteindelijk te verminderen.

Meer weten over Dayrize, Circular Investment of positieve impact?

Check dan nu aflevering 65 van De Duurzame Podcast!

De Duurzame Podcast - #65 - Bart Nollen - Spotify

  

Reactie plaatsen