DDP 45 - Je persoonlijke assistent om CO2 neutraal te worden - Jan-Willem Rombouts (Scone)

DDP 45 - Je persoonlijke assistent om CO2 neutraal te worden - Jan-Willem Rombouts (Scone)

Wist jij dat elke Nederlander zo’n 10.000 CO₂ per persoon per jaar uitstoot? Dat is 3x zoveel als de gemiddelde wereldburger. Wanneer de aarde met meer dan 2 graden opwarmt leidt dit tot gevaarlijke klimaatverandering en heeft het onomkeerbare gevolgen. Benieuwd hoe jij jouw CO₂-voetdruk kunt verkleinen? Lees dan snel verder!


Waar gaat het fout?

In Nederland is het energiesysteem gebaseerd op fossiele brandstoffen. Deze vervuilende stoffen worden onder andere gebruikt voor het verwarmen van huizen. Daarnaast worden er veel spullen geproduceerd, veel meer dan men in werkelijkheid nodig heeft. Daar komt bij dat het dagelijks eten van vlees als gewoon wordt gezien. Wij zijn afhankelijk geworden van allerlei consumentenproducten, die samen een enorme CO₂-voetdruk hebben.


De oplossing

De CO₂-voetdruk moet kleiner, maar hoe? De oprichter en CEO van Scone, Jan Willem Rombouts, heeft voor ons een oplossing. Verklein je voetafdruk als gezin, stad of organisatie samen met Scone, je persoonlijke klimaat assistent, om CO₂-neutraal te worden. Scone helpt je slimmere keuzes te maken door middel van gedragswetenschap en AI. In drie stappen krijg je inzicht in je CO₂-uitstoot en leer je hoe je deze kunt verminderen en compenseren.

Wil jij meer weten over hoe je duurzame gewoonten opbouwt en CO₂-neutraal te worden? Ontdek waar jouw persoonlijk besparingspotentieel ligt en luister naar aflevering 45 van De Duurzame Podcast!


De Duurzame Podcast - #45 - Jan Willem Rombouts - SpotifyDe Duurzame Podcast - #45 - Jan Willem Rombouts - Youtube


Reactie plaatsen