DDP59 – Een duurzame en vitale toekomst voor mobiliteit- Serge van den Berg (Fynch Mobility)

DDP59 – Een duurzame en vitale toekomst voor mobiliteit- Serge van den Berg (Fynch Mobility)

De Duurzame Podcast - #59 - Serge van den Berg - Youtube

Vanaf 1 januari 2024 zijn bedrijven met 100 of meer medewerkers verplicht om al hun kilometers te registreren. Wil jij weten hoe je dit op een comfortabele en leuke manier kunt doen en tegelijkertijd kunt bijdragen aan het verminderen van uitstoot? Onze gast van deze week, Serge van den Berg, geeft je het antwoord!  

Mobiliteit 

Jaarlijks is mobiliteit verantwoordelijk voor 27% van de wereldwijde CO2-uitstoot, waarvan ongeveer de helft werk gerelateerd is. Werkgevers hebben daarom een belangrijke rol bij het verduurzamen van mobiliteit. Dit gaat niet alleen om het vergroenen van het wagenpark, maar vooral ook om het stimuleren en faciliteren van duurzamer reizen en werken. Het gedrag van reizigers speelt een cruciale rol bij het verminderen van CO2-uitstoot. Uiteindelijk zijn het de keuzes die zij maken, die de mate van uitstoot bepalen. Door minder te reizen of te kiezen voor de schoonste vorm van mobiliteit kunnen reizigers bijdragen aan het verminderen van CO2-uitstoot.

Fynch

Finch is het Engelse woord voor vink, een vogel die zich vrij door de lucht kan bewegen en bekend staat om zijn vrolijke karakter en sterke wil. Fynch heeft zich laten inspireren door deze eigenschappen en daarom heeft het bedrijf een eigen draai gegeven aan deze naam door het te veranderen in "Fynch Smart Mobility".

Gedragsverandering

Gebruikers worden vooral gestimuleerd door social rewards, zoals inzicht in hun eigen prestaties en complimenten. Daarnaast worden ze beloond met Fynch Coins, die kunnen worden gebruikt voor verschillende duurzame producten en incentives. Fynch biedt ook de mogelijkheid om variabele kilometervergoedingen in te stellen, waarbij gebruikers een hogere vergoeding ontvangen voor duurzame vormen van mobiliteit, zoals reizen met de fiets of elektrische auto.

Meer weten over Fynch Mobility en hoe je op een comfortabele en leuke manier alle kilometers kunt registreren terwijl je uitstoot verminderd

Luister dan nu naar aflevering 58 van De Duurzame Podcast! 

De Duurzame Podcast - #59 - Serge van den Berg - Spotify  

Reactie plaatsen