DDP58 – Dé systeemverandering die nodig is - Ralph & Sylvie (Purpose Day)

DDP58 – Dé systeemverandering die nodig is - Ralph & Sylvie (Purpose Day)

De Duurzame Podcast - #58 - Ralp & Sylvie - Youtube


Hoe word je een purpose-driven bedrijf, zonder dat dit te koste gaat van de winst? Of moet je hoe je denkt over winst gewoon helemaal gaan herdefiniëren? Onze gasten, Sylvie van den Meerendonk en Ralph Zebregs van Purpose Day, zullen je daar antwoord op geven!

Purpose-driven

Purpose-driven betekent dat een organisatie zich richt op het bereiken van een hoger doel of missie dan alleen het maken van winst. Een purpose-driven bedrijf streeft naar het creëren van een positieve impact op de samenleving en het milieu, naast het behalen van financiële doelstellingen. Het idee is dat een bedrijf dat zich richt op een hoger doel dan alleen financieel gewin, op lange termijn succesvoller zal zijn en een betere reputatie zal hebben bij zowel klanten als werknemers.

Purpose Day

Purpose Day is een eendaags event waar je van top tot teen wordt geïnspireerd. Het is er om de noodzakelijke transitie naar een purpose gedreven economie te versnellen. Organisaties die laten zien hoe je purposevol kunt ondernemen zijn noodzakelijk voor de weg naar deze ‘nieuwe economie’. Purpose Day ondersteunt hen door events te organiseren die inspireren, activeren en verbinden.

Profit

Uit onderzoek blijkt dat purpose-driven zijn helemaal niet ten koste hoeft te gaan van de winst. Sterker nog, het kan zelfs zorgen voor een grotere winst! Meer weten? Check dan de link onderaan de podcastaflevering.

Vind je Purpose Day een tof initiatief? Of wil je meer weten over hoe jij of jouw organisatie purpose-driven wordt?

Luister dan nu naar aflevering 58 van De Duurzame Podcast!

De Duurzame Podcast - #58 - Ralp & Sylvie - Spotify

  

Robert Mohansingh
Door

Robert Mohansingh

op 02 May 2023

Purpose-driven heeft raakvlakken met Sociaal Geografie, duurzaam ontwikkeling en Environmental Management Accounting. In mijn wetenschappelijke gepubliceerde boekwerken heb ik deze wetenschappen toegepast in een Casestudie.

Reactie plaatsen