Geeft duurzaam beleggen meer rendement? - Wouter van Leusen (Stan & Wende)

Geeft duurzaam beleggen meer rendement? - Wouter van Leusen (Stan & Wende)

Met jouw geld bijdragen aan een duurzame toekomst maar geen rendement inleveren, kan dat wel? Ja! Wouter van Leusen, oprichter van Stan & Wende legt ons uit hoe. 

Stan & Wende is een duurzame onafhankelijke vermogensbeheerder voor de toekomst van u en de kinderen. Met veel ervaring in de financiële sector kon Wouter ons alles vertellen over wat duurzaam beleggen inhoudt en wat je er zelf als klant aan over houdt. Want is dat duurzaam beleggen dan niet duurder? En hoe maak je nou winst? Dit en meer in aflevering 34!

Word je al nieuwsgierig naar hoe duurzaam beleggen nou precies in elkaar zit? Dan zijn deze feitjes en tips wat voor jou!

Stan & Wende

Met als oog op de toekomst van de kinderen is Stan & Wende een onafhankelijke duurzame vermogensbeheerder waarbij je alles online kan doen. Als medeoprichter van dit duurzame bedrijf kon Wouter het dan ook niet laten om de naam van zijn dochtertje in de bedrijfsnaam te verwerken. Omdat ze juist willen dat duurzaam beleggen voor iedereen toegankelijk is kan je al beginnen vanaf een paar duizend euro. Daarnaast gaat 10% van de omzet van Stan & Wende naar het goede doel ‘Waka Waka.’ Daarmee steunen ze scholen in Cambodja.

 

Voordelen van duurzaam beleggen

Bij duurzaam beleggen kijk je verder dan alleen het rendement, je kijkt namelijk ook naar de impact van bedrijven en of ze bijdragen aan een betere wereld of juist schade aanrichten. Door duurzaam te beleggen, beleg je in de toekomst, smart energy en klimaat neutraal. Dit soort sectoren hebben de toekomst. ‘Maar is dat dan niet duurder?’ Nee! Het levert vaak zelfs meer rendement op. Dit kan verschillende redenen hebben. Duurzame bedrijven innoveren bijvoorbeeld meer en zijn daardoor beter voorbereid op de toekomst. Je pakt winst en het is duurzaam, wat wil je nog meer?

 

Tips voor de duurzame belegger in spe

  1.  Beleg nooit met geld dat je niet kunt missen. Mocht er iets onverwachts gebeuren dan ben je goed voorbereid. Een financiële buffer is dus niet overbodig!
  2. Wat zijn jouw normen en waarden? Door te beleggen in duurzame bedrijven draag je een steentje bij aan de maatschappij. Laat ze daarom aansluiten op jouw normen en waarden.
  3. Denk na over wat je wilt bereiken en waarvoor je een vermogen wilt opbouwen. Maak bijvoorbeeld een beleggingsstrategie.


De Duurzame Podcast - #34 - Wouter van Leusen - Spotify

  

De Duurzame Podcast - #34 - Wouter van Leusen - YouTube


Reactie plaatsen