DDP60 – De vier M’s en drie D’s van duurzaamheid - Volkert Engelsman

DDP60 – De vier M’s en drie D’s van duurzaamheid - Volkert Engelsman

De Duurzame Podcast - #60 - Volkert Engelsman - Youtube

Stap in de wereld van duurzaamheid en laat je inspireren door de sprankelende woorden van Volkert Engelsman, de CEO van een bedrijf dat een omzet van maar liefst 100 miljoen euro draait. In deze boeiende podcast wordt een belangrijk dilemma aangekaart waar veel bedrijven en boeren mee worstelen. Hoe kunnen zij bijdragen aan een betere planeet zonder dat dit ten koste gaat van hun korte-termijnwinst? Het is van groot belang dat we streven naar een eerlijk speelveld, waarbij vervuilers gestraft worden en duurzame ondernemers beloond.

Volkert deelt in deze aflevering zijn inzichten en visie. We zijn ons allemaal bewust van de uitdagingen die komen kijken bij het verduurzamen, vooral voor boeren. Maar laten we ons richten op het enorme potentieel om te groeien en toekomstbestendig te worden door te denken in kansen, niet obstakels. Ontdek hoe natuur-inclusieve landbouw de sleutel is tot meer biodiversiteit, gezondheid en weerbare ecosystemen. Als boer kun je hier je voordeel mee doen door over te schakelen naar biologische landbouw.

Natuurlijk zijn er specifieke uitdagingen waar boeren mee te maken krijgen wanneer ze willen omschakelen naar biologische landbouw. Denk aan meer ruimte voor dieren, stoppen met kunstmest en het vinden van financiering. Maar zoals Volkert Engelsman benadrukt, is het cruciaal om verantwoordelijkheid te nemen en vooruit te denken. Investeer in biologische landbouw en zie hoe vruchtbare landbouwgrond, stikstofpreventie en schoon water de vruchten zijn van deze keuze. Bovendien groeit de vraag naar biologische producten en zijn er subsidies beschikbaar om de financiering makkelijker te maken.

Elke organisatie heeft de kracht om een positieve impact te maken, waarbij People en Planet belangrijker worden dan Profit. Dit betekent niet alleen investeren in duurzame landbouw, maar ook in een sociaal inclusieve en gezondheidsbewuste landbouw. Het tijdperk van productiviteit ten koste van gezondheid, sociale inclusie en weerbare ecosystemen behoort tot het verleden. Door verantwoordelijkheid te nemen en vooruit te denken, kunnen we samen een toekomst creëren waarin biologische landbouw de norm is. Laten we werken aan een gezonde planeet voor iedereen.

Ja, er zijn uitdagingen bij het omschakelen naar biologische landbouw, maar de kansen en voordelen zijn enorm. Denk in kansen, niet obstakels, en neem verantwoordelijkheid. Boeren en organisaties kunnen een positieve impact maken op People en Planet, terwijl ze ook winst genereren. Laten we samen streven naar een toekomst waarin biologische landbouw de norm is en onze planeet gezond houden voor toekomstige generaties.

Benieuwd naar de hele aflevering? Luister dan nu naar aflevering 60 van De Duurzame Podcast!

De Duurzame Podcast - #60 - Volkert Engelsman - Spotify

 

Reactie plaatsen