DDP42 – Een duurzaam alternatief voor Coca-Cola - Geraldine Duijghuisen (Roze Bunker)

DDP42 – Een duurzaam alternatief voor Coca-Cola - Geraldine Duijghuisen (Roze Bunker)

Plastic flesjes dat grotendeels gevuld zijn met water in plaats van frisdrank en doppen die rondslingeren op straat of in de oceaan. Dat zijn slechts twee van de vele problemen die de frisdrank industrie met zich meebrengt. Benieuwd hoe dit beter kan? Lees dan verder!

 

SDG 12, verantwoorde consumptie en productie

Waar let jij op als je boodschappen doet? Let je dan vooral op de prijs van een product of ook op de keuzes die zijn gemaakt binnen het productieproces? We leggen de druk op de aarde best wel hoog doordat we als consument veel eisen hebben als het gaat om hoe een product eruit ziet of hoe die smaakt. Sustainable Development Goal 12 is er dan ook niet voor niks. We zijn nu met 7,5 miljard mensen, en de verwachting is dat in 2050 dit aantal zal zijn gestegen naar tien miljard. Wist jij dat we wel 3 planeten nodig hebben om al die mensen te laten leven zoals we dat nu doen?

 

Het frisdrank probleem

Met Nederland op nummer 1 van het grootste land wat betreft import en export van voedingsmiddelen zijn we niet heel duurzaam bezig. Denk bijvoorbeeld aan al die frisdrank flessen. Dat zijn eigenlijk flesjes die grotendeels gevuld zijn met water. Best gek toch? Want we kunnen ook gewoon thuis water uit de kraan halen.

Wij spraken deze week Geraldine Duijghuisen. Want ook zij is het er mee eens dat dit frisdrank probleem opgelost moet worden. Het inspirerende verhaal van Roze Bunker + andere interessante feitjes over frisdrank kwamen aan bod deze aflevering. Ben jij al benieuwd? Veel luister plezier!

De Duurzame Podcast - #42 -  Geraldine Duijghuisen - Spotify

   

De Duurzame Podcast - #42 -  Geraldine Duijghuisen - YouTube 


Reactie plaatsen