DDP37 – Hoe pensioenfondsen en verzekeraars investeren in duurzaamheid -  Jessica Peters (Argos Wityu)

DDP37 – Hoe pensioenfondsen en verzekeraars investeren in duurzaamheid - Jessica Peters (Argos Wityu)

Een nieuwe week betekend ook een nieuwe gast in de studio. Jessica Peters, Head of ESG bij Argos Wityu, kwam ons vertellen over wat zij doet om haar duurzame steentje bij te dragen aan de wereld. Want hoe zit duurzaam beleggen nou precies in elkaar, en wat zou er gebeuren als de hele wereld dit zou gaan doen? We hebben drie belangrijke punten over duurzaam investeren voor je op een rijtje gezet!

De toekomst van investeren 

Mensen vinden het steeds belangrijker dat hun geld wordt geïnvesteerd in duurzame doelen. Hierover hadden we het een paar afleveringen terug nog. Maar ook organisaties beginnen steeds meer in te zien dat er geïnvesteerd moet worden in duurzaamheid. Want klimaatverandering gaat opeens enorm snel en investeren in de toekomst wordt steeds belangrijker. Daarnaast levert het ook veel rendement op.  

 

Duurzaam investeren in een notendop 

Maar hoe gaat dit in zijn werk? Nou zo! Wat je simpel gezegd doet is een deel van een bedrijf inkopen, zodat dit bedrijf met jouw geld kan groeien en stabieler kan worden en hij op de lange termijn kan blijven bestaan. Als je dit doet in een duurzaam bedrijf dat duurzame doelen voor ogen heeft dan noem je dit duurzaam beleggen. Duidelijk zo?

 

Van grijs naar groen

Is het mogelijk dat heel de wereld duurzaam gaat beleggen? Ja! Simpelweg omdat we geen andere optie hebben. Door te investeren in jonge ondernemingen kunnen zij vanaf het begin duurzaam groeien en door te investeren bedrijven die al langer bestaan kunnen zij stukje voor stukje verduurzamen. Want vroeg of laat zal iedereen die overstap moeten maken.

Argos Wityu helpt bedrijven te groeien op een duurzame manier. Door minimaal 51% of meer in te kopen van een bedrijf zorgen zij ervoor dat er per bedrijf 7,5% CO2 gereduceerd wordt per jaar. Wil je weten hoe het hele verhaal in elkaar zit? Leuk!  


De Duurzame Podcast - #37 -  Jessica Peters - Spotify

 

De Duurzame Podcast - #37 -  Jessica Peters - YouTubeReactie plaatsen