Hoe zien de eisen van de CO2-Prestatieladder eruit?
Het grote voordeel van de CO2-Prestatieladder is dat de eisen iets concreter zijn opgebouwd dan bijvoorbeeld de ISO normen. Hierdoor is de CO2-Prestatieladder makkelijker en duidelijker in gebruik.
Zo zijn de eisen van de CO2-Prestatieladder opgebouwd
‘4 dingen te doen’
Zo hoef je, ongeacht je niveau op de CO2-Prestatieladder, slechts vier dingen te doen. Deze worden omschreven in de CO2-Prestatieladder als A, B, C en, je raadt het al, D.
A: Staat voor je CO2-Footprint. Dit is de basis voor de CO2-Prestatieladder. Hierin staat precies wat je aan CO2-uitstoot en waar die uitstoot vandaan komt.
B: Staat voor het Reductiepotentieel, ongeacht je uitstoot. B gaat over je reductieplan, namelijk hoe je gaat reduceren en wat je doelstellingen zijn.
C: Staat voor Transparantie. Een makkelijker ezelbruggetje hiervoor is de C van Communicatie. Waarover moet je dan communiceren? Heel simpel, over A en B. Zowel intern naar je collega’s, als extern via je website. Andere mensen moeten weten waar je mee bezig bent en wat je probeert te bereiken. Een onderdeel hiervan is ook de SKAO website waarop je diverse onderdelen moet publiceren.
D: Staat voor Deelname. Hierin staat dat je actief moet deelnemen aan een initiatief over CO2-Reductie. Deze eis wordt vaak als lastig gezien, omdat er veel zwaardere sub-eisen zijn.
De eisen van de CO2-Prestatieladder zijn voor elk niveau apart in deze vier categorieën. Wil je bijvoorbeeld weten wat je voor communicatie moet doen op niveau 3, dan kijk je onder de eis 3.C.1. Op deze logische manier is de CO2-Prestatieladder opgebouwd. Wil je nu weten hoe je aantoonbaar aan al deze eisen voldoet? Dat leggen we hier uit!
Wil je nu zelf aan de slag gaan, maar weet je niet hoe? Wij helpen je graag verder met het behalen van de CO2-Prestatieladder. Ben je werkzaam voor een bedrijf klik dan hier of voor een gemeente klik dan hier.
https://youtu.be/GDOnEiZhjTE