DDP57 – Hoe elke basisschool een ruimtereis kan maken - Janine Geijsen (SpaceBuzz)

DDP57 – Hoe elke basisschool een ruimtereis kan maken - Janine Geijsen (SpaceBuzz)

De Duurzame Podcast - #57 - Janine  Geijsen - Youtube


Hoe zorg je er nu voor dat elke 10-jarige zijn of haar eigen visie ontwikkelt over duurzaamheid? En hoe maken we van de huidige en de komende generatie ambassadeurs van onze planeet? Daar geeft onze gast van deze week, Janine Geijsen, antwoord op!

SpaceBuzz

Janine is mede-oprichter van Spacebuzz. Hiermee kunnen kinderen van basisscholen een virtuele ruimtereis maken. Het idee was oorspronkelijk om met een gele Amerikaanse schoolbus rond de Nederlandse basisscholen te touren. Dit is uiteindelijk een 15 meter lange raket geworden! Wanneer dit op het schoolplein staat, valt het echt op. In de raket zitten bewegende stoelen met VR-brillen. Kinderen maken zo een reis naar de ruimte

6-weken programma
De ruimtereis is de hoofdattractie van een 6-weeks lesprogramma. Met behulp van allerlei video's met de stem van André Kuipers krijgen leerlingen drie weken lang les om hun ruimtereis voor te bereiden. Op een leuke manier leren ze op deze manier allerlei leerzame dingen over de ruimtevaart en onze aarde. In de drie weken na hun ruimtereis gaan ze aan de slag met alles wat ze hebben gezien, ervaren en geleerd tijdens hun ruimtereis.

Niet belerend
Het mooie van het programma is dat er niets wordt opgelegd. De kinderen kunnen zelf hun conclusie trekken. Of dat nu is dat de aarde heel fragiel is en we er goed voor moeten zorgen of dat ze juist heel dankbaar zijn dat ze hier mogen leven, dat is aan hun! Aan het einde van de zes weken geven ze een persconferentie aan de rest van de school over wat ze hebben meegemaakt.

Persoonlijk worden wij heel enthousiast van dit initiatief. In de podcastaflevering hierover ontdek je nog veel meer ins & outs. Zoals de ambitie van Janine dat elk kind in Nederland ergens in groep 6, 7 of 8 deze ruimtereis maakt. En hoe je deze Spacebuzz op de school van jouw kinderen kunt krijgen!

Vind je dit een tof initiatief? Of wil je hier meer over weten?

Luister dan nu naar aflevering 57!

De Duurzame Podcast - #57 - Janine  Geijsen - Spotify

  

Reactie plaatsen