Hoe we ongelijkheid de wereld uit helpen - Deepshikha Dey (Solve Consulting)

Hoe we ongelijkheid de wereld uit helpen - Deepshikha Dey (Solve Consulting)

‘Wat kan ik zelf doen om deze wereld een klein beetje beter te maken?’ Dat vraagt Deepshikha Dey zich af. Op 21-jarige leeftijd is zij vrijwilligster bij Solve Consulting en zet ze zich in voor non-profit bedrijven en stichtingen op het gebied van social impact.

Deepshikha maakt zich zorgen. Want hoe moet de volgende generatie leven op een planeet waar het zo slecht mee gaat? Daarom is ze opzoek gegaan naar haar intrinsieke motivatie, en moedigt ze iedereen aan om dit ook te doen. Zodat iedereen op zijn eigen manier een klein steentje bij kan dragen aan een betere wereld.

2100?

Hoe ziet de wereld eruit over minder 78 jaar? En is onze planeet dan nog een fijne plek om onze kinderen of kleinkinderen in op te laten groeien? We zijn ons er natuurlijk al langer van bewust dat er iets moet veranderen aan de manier van hoe wij nu leven, consumeren en brandstoffen verbranden. Door middel van wetenschap kunnen we ons een voorstelling maken van wat de effecten op het klimaat zullen zijn als we zo doorgaan met uitstoten. De voorspelling is dat als de CO2-uitstoot niet fors daalt in de aankomende jaren dat in 2500 het Amazonegebied volledig onvruchtbaar is.

Actie ondernemen

Dat is even schrikken hé? Dit betekend dat er dringend actie ondernomen moet worden. Het vermijden van de realiteit rondom klimaatverandering kan nu echt niet langer, en iedereen zal zichzelf de vraag moeten stellen ‘wat kan ik doen om deze wereld een beetje beter te maken?’ Voor iedereen die denk dat ‘ie te klein is om een verschil te maken, heeft nog nooit een mug op zijn kamer gehad. Aan de bak dus!

3 keer simpel verduurzamen

1. Ga in plaats van shoppen bij grote ketens eens kijken bij een tweedehands- of vintage winkel. Dat is duurzaam en je kan unieke kledingstukken vinden!

2. Wist je dat vlees eten een van de allergrootste verborgen impact op het milieu heeft? Minder dierproducten eten is dus niet alleen goed voor het milieu er komt er ook geen bij dierenleed kijken. Kies bijvoorbeeld drie keer in de week voor een vleesvervanger, dat scheelt al een hele boel.

 3. Bespaar energie in huis. Dat vindt niet alleen je portemonnee fijn, maar het milieu ook! Doe bijvoorbeeld een extra warme trui aan deze winter en koop energiezuinige apparaten.

De Duurzame Podcast - #35 - Deepshikha Dey - Spotify

De Duurzame Podcast - #35 - Deepshikha Dey - YouTube


Reactie plaatsen