Iris van Asselt over het wonen in een biobased Tiny House en eco-community - Iris van Asselt

Iris van Asselt over het wonen in een biobased Tiny House en eco-community - Iris van Asselt

Het is weer dinsdag en dat betekent dat er een nieuwe aflevering van de duurzame podcast online staat! In deze podcast gaan Thijs en Nick in gesprek met experts over alles wat te maken heeft met duurzaamheid. Deze week is Iris van Asselt te gast die alles weet over het verduurzamen van het interieur van jouw huis!

Iris van Asselt vertelt over hoe je positieve impact kunt maken met je interieur. Ze is een duurzame interieurstyliste. Dit heeft ze ook voor haar eigen huis gedaan en deze stelt ze nu zelfs open als showroom! Daarnaast heeft ze een kenniscentrum voor de community over dit onderwerp.

In deze aflevering deelt Iris tips hoe je jouw huis zo duurzaam mogelijk kunt inrichten en krijgen we een kijkje in haar eigen huis, waar ze met 2 kinderen op nog geen 70m2 woont in een ecodorp. Haar verhaal is geweldig en ze vertelt vol passie over waarom het verduurzamen van je interieur zo belangrijk, en goed te doen, is.

In deze blog deelt Iris 3 tips hoe je jouw interieur kunt verduurzamen

Vraag jezelf eerst af wat je nu al in huis hebt. 

Heb je nog iets op zolder staan waar weer nieuw leven in geblazen kan worden? Vraag ook eens na bij vrienden of familie, wellicht staat er ergens nog wel een pareltje in de garage of op zolder. 

De meubels die je hebt kun je een nieuwe touch geven. 

Een bank of stoel kun je stofferen in een nieuwe kleur, print of textuur. De kast kan geschilderd worden of nieuwe handvaten op de keukenkastjes.  

Huur de inrichting van een kamer

…of bepaalde items die je niet heel lang nodig zult hebben (zoals een babykamer). Je kunt ook bijvoorbeeld wasmachines huren, als deze kapot gaan ligt de verantwoordelijkheid bij de leverancier en zo houdt je de items circulair.

Wil je meer tips en weten waar Iris zelf ook woont? Luister dan de hele aflevering op spotify of youtube.

De Duurzame Podcast - #15 - Iris van Asselt op YouTube


De Duurzame Podcast - #15 - Iris van Asselt op Spotify

 


Reactie plaatsen