DDP43 – Creëer positieve impact met je toiletbezoek - Melle Schellekens (The Good Roll)

DDP43 – Creëer positieve impact met je toiletbezoek - Melle Schellekens (The Good Roll)

Wist jij dat er dagelijks zo’n 270.000 bomen worden gekapt voor toiletpapier dat je vervolgens weer na eenmalig gebruik wegspoelt? Maar waarom kappen we zoveel bomen als we ze eigenlijk keihard nodig hebben? Bomen absorberen namelijk zo’n kwart van alle door de mens geproduceerde broeikasgassen. Kunnen we hier niet wat beter mee omgaan?

Doorgespoelde bossen

Overal ter wereld verdwijnen natuurlijke bossen zonder dat de consument dat doorheeft. Veel fabrikanten geven namelijk niet duidelijk aan waar hun toilet- of tissuepapier van gemaakt wordt. Al gaat hoogstwaarschijnlijk voor de meeste van deze producten oerbos naar de vlakte.

De oplossing is er al!

Veel huishoudens gebruiken alarmerend weinig wc-papier en tissues van gerecycled materiaal. Terwijl de oplossing daarvoor gewoon naast het gewone wc-papier in de schappen ligt. Naast dat dit stukken beter is voor het milieu is het ook nog eens goed voor ons! Er zitten namelijk vaak geen chemicaliën in dit gerecyclede papier en zijn plastic vrij. In tegenstelling tot normaal wc-papier is dit dus een stuk minder belastend voor het milieu!

 Een van die oplossingen voor dit wc-probleem was deze week bij ons in de studio! Van gerecycled wc-papier tot het verbeteren van toiletten in Ghana. Melle van The Good Roll kwam ons dit mooie verhaal vertellen. Ben jij ook Benieuwd? Aflevering 43 staat nu online!


De Duurzame Podcast - #43 -  Melle Schellekens - Spotify

  

De Duurzame Podcast - #43 -  Melle Schellekens - YouTube


Reactie plaatsen